Micul dejun ideal în Post. Carmen Brumă le-a arătat fanilor ce trebuie să mănânce ca să se mențină în formă!

Postul Crăciunului dă bătăi de cap creștinilor, care au un regim limitat alimentar în această perioadă. Carmen Brumă le-a arătat fanilor pe contul de Instagram un mic dejun de post, care e foarte sănătos și perfect pentru aceste 40 de zile.

27 nov. 2021, 10:55
Micul dejun ideal în Post. Carmen Brumă le-a arătat fanilor ce trebuie să mănânce ca să se mențină în formă!

Micul dejun ideal în Post. Carmen Brumă a venit, pe Instagram, cu o postare specială dedicată celor care țin postul Crăciunului, dar și pentru fanii ei care sunt vegetarieni legată de cea mai importantă masă a zilei. După ce și-a încheiat antrenamentul de dimineață, Carmen a arătat ce mănâncă la micul dejun.

Micul dejun ideal în Post. Carmen Brumă le-a arătat fanilor ce trebuie să mănânce ca să se mențină în formă!

„Gata antrenamentul. Ne hidratăm cum trebuie și ne apucăm de micul-dejun, varianta de post, așa cum v-am promis. O variantă care combină sursele vegetale astfel încât să aveți toți aminoacizii esențiali și să aveți un grad mare de sațietate și de satisfacție, de ce nu.

Pentru că varianta asta este una foarte gustoasă. Nu este singura, puteți să faceți o grămadă de combinații pe care le găsiți și în programul meu de post.

Pentru această variantă, aveți nevoie de o lipie, de preferabil din făină integrală, apoi eu am aici hummus cu semințe de dovleac.

Fulgii de drojdie inactivă, uscată inactiv, o sursă foarte bună de B1, Magneziu și proteine. Și niște ardei gras’, le-a transmis Carmen Brumă urmăritorilor săi.

Carmen Brumă a venit cu mai multe rețete sănătoase pe site-ul său.

„NU SARI PESTE MICUL DEJUN!
E un obicei prost care, în timp, duce sigur la acumularea de kilograme sau chiar la obezitate. Organismul are nevoie de nutrienti pentru a functiona in mod corect si pentru a se mentine in forma, iar privarea acestuia de hrana la inceputul zilei este o greseala. Medicii spun ca atunci cand organismul nu primeste hrana, dupa o noapte intreaga de repaus alimentar, el incepe sa dezvolte rezistenta la insulina , probleme cu tensiunea arteriala sau colesterolul .
Un mic dejun echilibrat combina carbohidratii de calitate cu fibre si proteine. In acest fel, nutrientii se transforma aproape integral in energie (si nu in depozite de grasime), senzatia de satietate persista de-a lungul zilei, iar sistemul digestiv functioneaza asa cum trebuie.

Iata 3 exemple de mic dejun echilibrat, pentru toate gusturile , pe care eu le mananc frecvent :

OMLETA din 3 oua, facuta in tigaie fara ulei, 2 felii de paine integrala, salata de legume proaspete cu ulei de masline sau canepa.
URDA CU ARDEI MARAR SI SEMINTE- 150 g de urda sau ricotta amestecata cu marar si seminte diverse, floarea soarelui, canepa, dovleac
LAPTE DE MIGDALE CU OVAZ, MEI, CANEPA

Citește și: Dieta cu grapefruit favorizeaza pierderea a 6 kg in numai o saptamana. TOP 10 fructe si legume vedete in septembrie