Micul românesc devine vedetă în New York. O companie duce preparatul pe Broadway

O companie duce micul românesc în Statele Unite ale Americii. Un nou produs al companiei CarmOlimp va fi lansat pe cunoscuta stradă Broadway din New York.
Alina Costache
25 mai 2024, 19:20
Micul românesc devine vedetă în New York. O companie duce preparatul pe Broadway

O companie românească vrea să ducă micul românesc în Statele Unite ale Americii. Firma CarmOlimp din Brașov a investit peste 1,5 milioane de euro în dezvoltarea unui brand de mici românești, numiți  „Litalsi”. Cu toate că produsul este destinat pieței din România, acesta va fi lansat în cadrul evenimentului  „Romania Day on Broadway”, care se va desfășura pe data de 16 iunie 2024 în New York.

Citește și: Micii românești au ajuns și în Peru. Două românce stabilite aici au dat lovitura cu restaurantul „Manos Rumanas”

Micul românesc, vedetă la New York

Compania CarmOlimp, în spatele căreia se află familia Șoneriu din Brașov va lansa noul brand de mici la evenimentul desfășurat în SUA, pe Broadway.

„E timpul să ducem cele mai interesante produse tradiționale românești în inima unuia dintre cele mai populare orașe din lume – New Yorkul. Practic, vom închide Broadway pentru o zi și vom scoate în prim-plan cultura românească și tradiționalii mici. Vrem să deschidem și o nouă piață pentru micii cu care noi suntem atât de obișnuiți, dar pe care americanii abia acum îi descoperă, însă ne vom axa pe dezvoltarea pe piața românească, care va fi baza acestui business. În România, vrem să construim cel mai puternic brand de mici din piață, care vine la pachet cu un sistem de francizare și cu o aplicație de livrare și promovare a businessului. Nu este o demonstrație de forță, deși înțeleg că așa pare. A pornit mai mult ca o glumă, din dorința de a face lucrurile altfel. Am fost dispuși să îi dăm și gratis, doar de dragul promovării „Litălşi”-niște mititei”, a mărturisit Valentin  Șoneriu, directorul CarmOlimp.

Citește și: Ireal! Câți bani a ajuns să scoată din buzunar un român, pentru trei mici și o ciorbă de burtă, la o tavernă din Thassos

 

Micii românești au ajuns şi în Peru

Distanța de 20.000 de kilometri nu a putut sta în calea dragostei româncei Smaranda Cojocaru pentru țară. Alături de partenerul peruan și încă o româncă, ea a deshis o afacere și vinde peruanilor preparate românești. Cei mai vânduți sunt micii.

Portalul Trome publică povestea cuplului format din românca Smaranda Cojocaru și peruanul Luis Antonio Deza. Pasiunea lor comună pentru gastronomie a dat naștere unei afaceri unice, „Manos Rumanas” (Mâini Românești), care își propune să aducă publicului peruvian gustul autentic al bucătăriei românești, dar și preparate inedite care combină ingrediente și tradiții din cele două țări.

Alături de Smaranda și Luis se află și Paula Rotundu, o altă româncă stabilită în Peru, care se ocupă de coordonarea evenimentelor culinare ale afacerii.  Meniul „Manos Rumanas” este o incursiune fascinantă în diversitatea gastronomică a României și Peruului. Micii românești, din carne de vită sau de porc, sunt o atracție principală, serviți alături de cartofi și sosuri peruviane tradiționale, precum „huancaína” sau „ocopa arequipeña”, o combinație inedită care surprinde papilele gustative ale clienților, scrie sursa citată.

„Viața m-a adus în Peru acum mai bine de 20 de ani. Mă simt ca un alt peruan. Mâncarea sa, bunătatea oamenilor m-au captivat. Am învățat câteva cuvinte în quechua, pentru orice eventualitate, și ori de câte ori mă întreabă de unde sunt, spun că sunt Cajacha”, spune Smaranda, potrivit sursei citate.

La rândul său, Paula a adăugat: „Sunt și eu de câțiva ani în Peru, dar nu pot să-mi uit țara. Peru are un farmec unic”.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Legea care îi vizează direct pe românii care locuiesc la curte. Vecinii te pot obliga să faci asta
Capital.ro
Nu e permis pentru românii care stau la bloc. Legea îți cere acordul asociației de proprietari
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Bătaie ca în filme între fanii Angliei și Serbiei la Gelsenkirchen înaintea meciului celor două echipe de la Euro 2024. Meci cu grad ridicat de risc VIDEO
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Zodiile care încheie luna cu probleme financiare. Vești bune pe plan amoros
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit în club
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Verdict pentru șoferii români: NU se consideră accident. Se încadrează la tentativă de omor
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Peste 134.000 de candidaţi susţin examenul de Bacalaureat 2024
MediaFlux
DOCUMENTE pentru RECALCULARE! Simona Bucura Oprescu a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?