Micul românesc este salvat. Va fi declarat produs tradiţional

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat luni că micul românesc va fi declarat produs tradiţional românesc, referindu-se la directiva europeană potrivit căreia de la 1 iunie producţia de mici ar fi urmat să fie interzisă.

RomaniaTV.net
03 iun. 2013, 11:46
Micul românesc este salvat. Va fi declarat produs tradiţional

Micul românesc este salvat, ca să spun aşa. Nu este niciun fel de problemă. Cu ajutorul sectorului, care s-a mobilizat foarte bine, eu cred că a reuşit să facem un lucru foarte important”, a spus ministrul Daniel Constantin, potrivit Mediafax.

Asociaţia Română a Cărnii a cerut ca micii să fie consideraţi produs tradiţional după ce, conform unei directive europene, de la 1 iunie se interzice folosirea în compoziţia produselor de carne procesată a unor aditivi alimentari care se folosesc şi la prepararea micilor.

„Sigur că mai sunt câteva zile până aşteptăm şi o decizie europeană în acest sens, dar de când a intrat în vigoare regulamentul european, micul românesc se produce în continuare fără niciun fel de problemă”, a spus Constantin.

El a explicat că va exista în regulamentul european o excepţie pentru ingredientele care se regăsesc în micul românesc. Ministrul a mai spus că asociaţiile din domeniu vor începe procesul de atestare a micului ca produs tradiţional românesc.

„Acest proces va dura în jur de trei luni şi după aceea nu cred că va mai fi niciun fel de problemă”, a afirmat ministrul.