Micuța Eva are nevoie de sprijin! Mama copilei, disperată și neputincioasă. ”Aș face orice să îi iau suferința. Coastele îi vor perfora plămânii în lipsa unei intervenţii chirurgicale de urgenţă!”

Eva are doar 12 anişori şi riscă să se sufoce dacă nu este operată de urgenţă. Fetiţa suferă de scolioză toraco-lombară severă cu o curbură ce a ajuns la o valoare alarmantă de 75 de grade.

08 ian. 2024, 11:39
Micuța Eva are nevoie de sprijin! Mama copilei, disperată și neputincioasă. ”Aș face orice să îi iau suferința. Coastele îi vor perfora plămânii în lipsa unei intervenţii chirurgicale de urgenţă!”

Viaţa micuţei Eva este pusă în pericol, în lipsa unei intervenţii chirurgicale care costă 23.000 euro. Este vorba despre o sumă de neatins pentru o familie modestă cu doi copii mici.

Te-ar putea interesa și Povestea emoționantă a unui om al străzii din București, o adevărată lecție de viață. Reușește să supraviețuiască doar din mila oamenilor: „Tatăl meu nu m-a dorit. Nici mama mea. Vorbesc cinci limbi străine”

„Eva este un miracol. S-a născut cu două găuri în inimă. Una dintre ele s-a închis înainte de externarea din maternitate, pentru cealaltă a fost nevoie însă de o intervenție chirurgicală de urgenţă. Când a împlinit 5 ani am descoperit scolioza, cu o curbură inițială de 30 de grade.

Am urmat toate tratamentele posibile: sesiuni zilnice de kinetoterapie, corset medical, medicamente, fără a vedea însă rezultate semnificative. Coastele îi vor perfora plămânii în lipsa unei intervenţii chirurgicale de urgenţă!”, a spus mama Evei cu durere în glas.

Fetița se luptă în fiecare zi a vieţii sale să respire. În ciuda durerii și a provocărilor, Eva nu a renunţat niciun moment la școală.

„Deși are prieteni, situația ei medicală e deseori o sursă de stres și anxietate. Unii copii fac remarci răutăcioase, comparând-o cu un „robot” din cauza corsetului pe care îl poartă. Timpul liber este un lux pentru copilul meu.

Toată energia și determinarea, de care poate face dovadă un copil de 12 ani, le investește în sesiuni riguroase de kinetoterapie şi în rezolvarea temelor zilnice de la şcoală. Fiecare moment de joacă, fiecare zâmbet al ei sunt nepreţuite pentru mine. Aș face orice să îi iau suferința, dar nu pot”, mărturisește mama, copleșită de emoție.

”Facem tot posibilul”

Mama Evei, asistent personal cu salariu minim, și tatăl ei, lucrător zilier, se luptă zi de zi pentru a asigura cele necesare familiei, dar suma necesară pentru salvarea fetiţei sunt dincolo de posibilitățile lor. O durere care îi îngenunchează.

„Am deschis o campanie de strângere de fonduri. Facem tot posibilul să redăm zâmbetul acestui copil. Doar împreună putem schimba destinul Evei. Doar împreună putem aduce speranță în viața unui copil care merită să trăiască. Fiecare contribuție, oricât de mică poate face diferența între viață și suferință pentru Eva. În fiecare zi putem schimba destinul unui suflet marcat de durere”.

Vlad Plăcintă a fost desemnat ,,Omul anului” în 2023 în cadrul galei de Revelion organizată de TVR.

Preşedintele Asociaţiei Salvează o Inimă a fost onorat cu această distincție pentru destinele schimbate și speranța adusă în viața a sute de copii bolnavi din întreaga țară.

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/eva-ilie/

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

CIF: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca: Banca Transilvania Botoșani

Citește și Povestea emoționantă a lui Sorin și a celor trei frați ai săi care trebuie să aleagă între școală și mâncare! ”Îmi doresc cel mai mult să învăț și să am un purcel în curte”

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele EVA ILIE.