Povestea emoționantă a unui om al străzii din București, o adevărată lecție de viață. Reușește să supraviețuiască doar din mila oamenilor: „Tatăl meu nu m-a dorit. Nici mama mea. Vorbesc cinci limbi străine”

Trecem zilnic în marile orașe pe lângă oameni ai străzii. De cele mai multe ori ne continuăm drumul nepăsători, alteori ne controlăm prin buzunare ca să găsim câțiva lei pentru ei și apoi plecăm.

04 nov. 2023, 12:27
Povestea emoționantă a unui om al străzii din București, o adevărată lecție de viață. Reușește să supraviețuiască doar din mila oamenilor: „Tatăl meu nu m-a dorit. Nici mama mea. Vorbesc cinci limbi străine”

Povestea emoționantă a unui om al străzii din București. Ceea ce nu face aproape nimeni e să stea de vorbă cu acești oameni ai străzii fiindcă în spatele fiecăruia dintre ei există o poveste care, de multe ori, poate fi cu adevărat impresionantă și tristă. O adevărată lecție de viață pentru mulți.

Povestea emoționantă a unui om al străzii din București

Povestea emoționantă a unui om al străzii din București. Ștefan e un bărbat pentru care băncile de pe stradă au devenit pat și care reușește să supraviețuiască doar din mila oamenilor. De cele mai multe ori stă în fața unui supermarket din apropierea Parcului Cișmigiu din Capitală în speranța că va primi ceva de mâncare. Recent a avut parte de un dialog care i-a dat mari speranțe. Diana-Teodora Diaconeasa, o tânără care ocupă postul de Vicepreședinte Executiv (EVP) în cadrul unei companii de marketing, l-a remarcat și a stat de vorbă cu el preț de câteva minute. La final, i-a promis că va face tot ce poate pentru a-i oferi o viață mai liniștită.

Citește și Andrei Caramitru, despre limitarea plăților cash: „Problema NU e la oameni normali angajați, pensionari, ci la firmele locale”

Tânăra a relatat ulterior pe pagina sa de Facebook dialogul pe care l-a purtat cu Ștefan.

“Sunt în Cișmigiu cu văru-miu.

-Hai până la Mega să-mi iau țigări.

-Fiți amabilă, puteți să-mi cumpărați și mie un gogoșar?

-Dar de ce un gogoșar? Cum vă cheamă?

-Ștefan.

-Și ce-i cu dumneavoastră, domn’ Ștefan?

Până Liviu iese cu pachetul de țigări din Mega eu și domnul Ștefan am ajuns deja la subiectul divinitate, ce înseamnă și de ce.

-Simt că sunt un slujitor al Lui Dumnezeu. N-ai nevoie de biserica pentru a te ruga.

Mă uit la el. E un om simplu. Nu vede cu ochiul stâng.

-Tatăl meu nu m-a dorit. Nici mama mea. Dar Dumnezeu m-a vrut. Vorbesc cinci limbi străine.

-Unde locuiți? Aveți familie?

Privește în gol. E un om trist. Înfometat. Singur. Mă gândesc la cât de norocoasă sunt.

-Aș vrea să vă ajut.

-Am 49 de ani. Sunt bun de muncă!

Zâmbește și începe să îmi povestească despre Europa. Liviu e în spate și urmărește scena fumând agale.

-Diana…

-Domnule Ștefan. Am să vă ajut. Vă promit!”, a scris tânăra pe social media, unde rândurile ei au fost distribuite de aproape o mie de ori.

Citește și De la prinț, la cerșetor! Cum a fost surprins Irinel Columbeanu. Imagini cu un puternic impact emoțional

„I-am promis că mă voi întoarce la același supermarket. Voi strânge alimente și voi căuta o soluție pentru a-i găsi lui Ștefan un loc de muncă și un adăpost, fie gratuit, fie contra unei sume modice. Domnul Ștefan ar fi putut fi oricare dintre noi. Dar nu suntem noi. Suntem doar norocoși. Vreți să împărțim un strop de iubire?”, a scris tânăra pe Facebook.