Povestea emoționantă a lui Sorin și a celor trei frați ai săi care trebuie să aleagă între școală și mâncare! ”Îmi doresc cel mai mult să învăț și să am un purcel în curte”

Sorin și cei trei frați ai săi sunt doar niște copii, dar poartă în sufletele lor mici dureri uriașe pe care mulți adulți nu ar putea să le ducă. În timp ce alți copii de vârsta lor se joacă pe gadgeturi care mai de care mai avangardiste, cei patru frați au învățat încă de la o vârstă extrem de fragedă că viața este crudă și de cele mai multe ori sunt nevoiți să facă sacrificii greu de imaginat pentru o societate din lumea civilizată.

17 sept. 2023, 00:30
Povestea emoționantă a lui Sorin și a celor trei frați ai săi care trebuie să aleagă între școală și mâncare! ”Îmi doresc cel mai mult să învăț și să am un purcel în curte”
Povestea emoționantă a lui Sorin și a celor trei frați ai săi care trebuie să aleagă între școală și mâncare!

Povestea emoționantă a lui Sorin și a celor trei frați ai săi care trebuie să aleagă între școală și mâncare! Cei patru frați din județul Iași sunt unii dintre sutele de mii de copii ai României cu care viața a fost nedreaptă și care la doar câțiva anișori au luat pe umerii lor greutățile părinților.

Citește și Ei sunt Sebică și Lavinia, doi frățiori pentru care ciocolata e lux, iar bomboanele nici nu știu cum arată

Povestea emoționantă a lui Sorin și a celor trei frați ai săi care trebuie să aleagă între școală și mâncare!

Deși sunt la vârsta la care trebuie să se gândească la jocuri și lecții, Sorin și sora lui Găbița fac sacrificii enorme pentru ca familia lor formată din șase membri ce trăiesc doar din alocații să aibă ce să pună pe masă.

Tatăl lucrează cu ziua, iar mama este bolnavă și nu poate să muncească. De mai bine de un an de zile femeia se chinuie cu greu să își facă activitățile prin curte însă durerile atroce își spun cuvântul.

Femeia trebuie să facă un RMN pe care din păcate, nu și-l poate permite, însă cea mai mare suferință a sa este atunci când îi vede pe cei mici cum suferă că nu au tot ce le trebuie.

”E greu cu banii. Nu avem cu ce să ne descurcăm, cu spitalul. Aș vrea să mă duc la spital, dar nu am bani să îmi fac RMN. Medicii mi-au spus că trebuie să dau 1.400 de lei ca să îl fac pentru că eu nu sunt asigurată. Nu avem ajutor social. De un an de zile mă chinui așa și nu mă pot duce nicăieri la treabă. Trăim din alocația copiilor. Ei vor multe, dar de unde dacă nu sunt bani. Nici noaptea nu mă pot odihni când stau și mă gândesc că vine iarna, lemne nu sunt, bani nu sunt cu ce să cumpăr. Înainte când eram cu picioarele sănătoase mă duceam în pădure și aduceam, dar cum nu mai pot”, a declarat mama celor patru copii.

Starea de sănătate a mamei sale îl macină teribil pe Sorin, băiatul cel mare care a devenit mult prea devreme bărbatul casei, atunci când tatăl lui este plecat.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Vali26 (@nicila_vali26)

”Îmi e milă de mama. Ne lipsește câteodată mâncarea, avem lipsuri la școală, cărțile pe care trebuie să le cumpărăm, echipamentele. Eu încerc să învăț, dar câteodată iau cartea de la domnul învățător ca să pot să scriu”, a spus Sorin, cu lacrimi în ochi.

Și cum un necaz nu vine niciodată singur, pe lângă lipsa banilor, a alimentelor și a rechizitelor familia celor patru frați se confruntă și cu lipsa apei. Micuții sunt nevoiți să care găleți foarte grele de apă pentru trupurile lor plăpânde pentru a avea ce să bea și cu ce se spăla.

”Aseară m-a pus mama să car două butoaie de apă. M-am apucat la 15:00 și am terminat la 17:00. mai cărăm câteodată amândoi, dar nu poate, se roade la mână pentru că e micuță”, a mai spus Sorin.

Cazul micuților a ajuns în atenția unei asociații care a mers în casa lor modestă pentru a afla de ce au nevoie. Întrebată de ce plânge, Găbița, mai mică a lui Sorin a răspuns: ”Pentru că e rău! Pentru că nu ne ajung banii pentru tot ce ne trebuie”.

Au renunțat la excursie pentru mâncare

Înainte de vacanța de vară, Sorin și Găbița trebuiau să meargă într-o excursie cu școala, la Iași. Însă, micuții au renunțat la excursie pentru ca ei, frații și părinții lor să aibă ce să pună pe masă.

”Ne-au cerut să mergem la Iași, dar noi nu am avut bani, prețul era mult prea mare, 150 de lei. Cu banii ăia, 150 de lei, puteam să cumpărăm ceva de mâncare decât să ne ducem acolo. trebuia să ne ducem amândoi și n total se făceau 300 de lei. pentru ce să ne ducem când puteam să ne luăm ceva de mâncare așa că am renunțat amândoi”, au spus Găbița și Sorin.

În timp ce majoritatea copiilor de vârsta lui se gândesc la jocuri și modă, cea mai mare dorință a lui Sorin este să învețe și să aibă un purcel în curte.

”De Anul Nou, când taie cineva porcul, când cerem să ne dea și nouă, nu vor să ne dea. Îmi doresc cel mai mult și cel mai mult să pot să învăț și un purcel să îl am în ogradă”, a mai spus Sorin cu lacrimi în ochi.

 

Citește și Povestea emoționantă a lui Paul, băiatul de 13 ani care și-a dorit o fântână și o vacă! Strigătul lui disperat de ajutor nu a fost trecut cu vederea de români