Micutzu scapă de urmărirea penală! Câte zile de muncă în folosul comunității trebuie să ducă la bun sfârșit

În august 2021, pe când traversa Calea Victoriei, Micutzu a fost abordat ironic de un grup de trecători, fapt ce l-a iritat. Astfel a izbucnit întregul scandal, care a pornit de la un schimb de cuvinte dur și a escaladat ulterior în violențe fizice și daune materiale. Acum judecătoria a dat verdictul în acest sens.

27 feb. 2024, 22:06
Micutzu scapă de urmărirea penală! Câte zile de muncă în folosul comunității trebuie să ducă la bun sfârșit
Micutzu scapă de urmărirea penală! Câte zile de muncă în folosul comunității trebuie să ducă la bun sfârșit

După un incident notoriu acum doi ani și jumătate, pe Calea Victoriei din București, celebrul comedian Micutzu, cunoscut și sub numele său real Cosmin Nedelcu, își simte acum un val de ușurare în legătură cu scandalul care i-a adus o implicare într-un dosar penal pentru amenințare. La momentul respectiv, Micutzu a fost implicat într-un schimb aprins de replici cu un individ care l-a ridiculizat, culminând cu un conflict fizic și cu daune materiale.

Citește și: Răspunsul lui Micutzu, după ce a fost întrebat dacă numele filmului „Klaus și Barroso” e inspirat de Klaus Iohannis. ”Nimeni nu vrea să aibă vreo legătură cu președintele”

După doi ani și jumătate de investigații și procese, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au decis că nu există un interes public suficient pentru a continua acțiunea penală împotriva celor implicați în incident, inclusiv împotriva lui Cosmin Nedelcu și a celorlalți doi protagoniști.

Procurorii, sprijiniți de ofițerii care au desfășurat investigațiile, au concluzionat că, deși au avut loc infracțiuni conform Codului Penal, acestea nu sunt suficient de grave și au pornit de la o dispută verbală.

În august 2021, pe când traversa Calea Victoriei, Micutzu a fost abordat ironic de un grup de trecători, fapt ce l-a iritat. Astfel a izbucnit întregul scandal, care a pornit de la un schimb de cuvinte dur și a escaladat ulterior în violențe fizice și daune materiale.

Toate aceste detalii i-au determinat pe procurori să considere că incidentul a fost generat de impulsuri în momentul respectiv și că reacțiile celor implicați au fost relativ normale. Dat fiind că consecințele nu au fost extrem de grave, că rănile suferite nu au fost deosebit de serioase și mai ales că infracțiunile nu au fost de o gravitate majoră, procurorii au hotărât că beneficiul pentru stat de a-i trage la răspundere penală este disproporționat în raport cu costurile unui proces.

Deși niciunul dintre cei implicați nu va fi urmărit penal, toți vor fi obligați să presteze muncă în folosul comunității. În cazul lui Nedelcu, acest lucru va însemna 30 de zile de muncă la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Sectorul 4. El a fost avertizat că, în cazul în care nu va prezenta o adeverință care să ateste munca prestată, ar putea fi reluată urmărirea penală.

Actorul a refuzat să comenteze decizia procurorului, iar ceilalți doi suspecți nu au putut fi contactați. Renunțarea la urmărirea penală va trebui confirmată de instanța de judecată, iar termenul stabilit pentru aceasta este în mai puțin de o lună.

Citește și: Micutzu, despre durerea prin care a trecut prietenul său, Cătălin Bordea, după ce Livia l-a părăsit pentru Spike, cavalerul de onoare de la nunta lor. ”I se poate întâmpla oricui, ăsta e blestemul”