Miei tăiaţi în curte şi carne vândută direct din portbagaj. Totul se petrece sub protecţia poliţiei VIDEO

Un adevărat abator în aer liber funcţionează la Călugăreni, în Giurgiu. Poliţiştii îi protejează pe comercianţii ilegali, în vreme ce inspectorii DSV se limitează la a ridica din umeri în faţa fenomenului.

RomaniaTV.net
06 apr. 2014, 16:08
Miei tăiaţi în curte şi carne vândută direct din portbagaj. Totul se petrece sub protecţia poliţiei VIDEO

Reporterii România TV au filmat cu camera ascunsă un abator ilegal, care funcţionează în aer liber.

Drumul care leagă Bucureşti de Giurgiu aduce a abator. Din zece în zece metri, panourile şi hălcile de carne atârnată ne anunţă că trecem prin paradisul carnivorilor. Jumătăţile de porci, vite şi miei sunt expuse în faţa porţilor. Comercianţii îşi vând marfa direct din portbagaj.

Pentru că se apropie Paştele, abatorul ilegal care funcţionează tot anul s-a dotat cu marfă proaspătă. Pentru doritori, mieii se taie pe loc şi tot atunci se stabileşte şi preţul. Kilogramul de carne de miel se învârte în jurul sumei de 21 de lei.

Citeşte şi Abator clandestin, descoperit în judeţul Argeş

Când apare Poliţia, în loc ca vânzătorii să se facă nevăzuţi, aceştia stau de vorbă aproape prieteneşte cu oamenii legii. Apoi pleacă, însă nu se duc prea departe. După ce parcurc o sută de metri, opresc şi deschid iar portbagajul.

Nu toţi cumpărătorii pleacă din Călugăreni cu amintiri frumoase, unii văitându-se că au fost traşi în piept. O femeie a povestit că la 50 de kilograme de carne a primit, de fapt, cu 17 mai puţine, iar înşelătoria a constatat-o abia când a ajuns acasă şi a cântărit din nou carnea.

Citeşte şi Mare grijă la masa de Paşte. Mieii sub 10 kilograme sunt PERICULOŞI pentru sănătate

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare îşi recunosc neputinţa. „Comercializează din curţile lor. Dacă mai fac un pas în faţa curţilor, când văd maşinile intră repede înapoi în curte. Ce poţi să le faci? Este un fenomen pe care nu ştiu dacă îl vom putea stopa vreodată”, sune Fănel Mitran, purtătorul de cuvânt al DSV Giurgiu.