MIGRAȚIA ALEȘILOR în Bistriţa-Năsăud: PSD are în plus 10 primari, 10 viceprimari și 85 de consilieri locali

Filiala Bistriţa-Năsăud a Partidului Social Democrat (PSD) s-a ales cu zece primari, zece viceprimari şi 85 de consilieri locali în plus, în urma aplicării OUG 55/2014, potrivit informaţiilor furnizate de către vicepreşedintele acestei organizaţii, Daniel Suciu, cei mai mulţi dintre aceştia plecând din PDL, transmite Agerpres.

17 oct. 2014, 10:45
MIGRAȚIA ALEȘILOR în Bistriţa-Năsăud: PSD are în plus 10 primari, 10 viceprimari și 85 de consilieri locali

Astfel, dacă în urma alegerilor locale din 2012, PSD Bistriţa-Năsăud a obţinut 24 de mandate de primar, inclusiv pe cele din municipiul Bistriţa şi oraşele Năsăud, Beclean şi Sângeorz-Băi, numărul acestora a crescut în prezent la 34, după alăturarea în echipa social-democrată a edililor din comunele Ilva Mică, Măgura Ilvei, Şanţ, Parva, Budacu de Jos, Zagra, Târlişua, Şintereag, Bistriţa Bârgăului şi Prundu Bârgăului, toţi foşti membri PDL.

De asemenea, în PSD s-au mai înscris 10 viceprimari – opt de la PDL şi doi de la PNL – şi 85 de consilieri locali, printre cei din urmă numărându-se şi un consilier PP-DD din Consiliul Local Bistriţa, care joi a fost ales în funcţia de viceprimar al municipiului.

Daniel Suciu apreciază că deciziile luate de aleşii locali de a se alătura social-democraţilor dovedesc că în judeţ s-a instaurat o stare de normalitate între administraţia judeţeană şi primari, după ce Consiliul Judeţean a ajuns să fie condus de Radu Moldovan, care este şi lider al organizaţiei judeţene a PSD.

‘Înseamnă că atitudinea pe care conducerea partidului nostru în judeţul Bistriţa-Năsăud şi atitudinea majorităţii din Consiliul Judeţean, în frunte cu preşedintele Radu Moldovan, de a aduce normalitatea şi dialogul între administraţia centrală şi primari, a funcţionat. După patru ani de scandal în Consiliul Judeţean (perioada 2008-2012 – n.r.) între preşedinte şi primari, putem spune că normalitatea şi colaborarea s-au instaurat în Bistriţa-Năsăud. Cred că primarii care au venit la noi au remarcat acest lucru şi, pe lângă retorica goală a opoziţiei, că au fost ameninţaţi şi şantajaţi, rămâne faptul că s-au alăturat unei echipe tinere, care a demonstrat că în judeţul Bistriţa-Năsăud a făcut treabă şi în doar doi ani de zile 400 milioane euro au venit în judeţ, pentru bunăstarea locuitorilor’, a declarat Suciu.