Mihaela Bilic, adevărul despre pâine: îngraşă sau nu? „Nu o consider un inamic”

Mihaela Bilic spune că pâinea nu reprezintă un pericol pentru siluetă, dacă este consumată în cantităţi mici. Mai mult, nutriţionistul este de părere că nici câte un desert din când în când nu este aşa o mare problemă.

21 iun. 2022, 09:54
Mihaela Bilic, adevărul despre pâine: îngraşă sau nu? „Nu o consider un inamic”

Mihaela Bilic, adevărul despre pâine. Nutriţionistul a dezvăluit în ce cantităţi poate fi consumată, astfel încât să nu ne îngrăşăm.

Mihaela Bilic: Pâinea n-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu

Citeşte şi Alimentul care topeşte kilogramele garantat. Mihaela Bilic l-a dezvăluit: „Nu există cură de slăbire fără el”

Ştim cu toţii că atunci când începem o dietă, pâinea şi dulciurile sunt primele lucruri la care renunţăm. Mihaela Bilic a dezvăluit în ce condiţii putem să mâncăm atât pâine, cât şi dulciuri, fără ca acestea să fie o problemă pentru siluetă.

„Pâinea n-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu, cu condiția ca respectiva pâine să fie o felie și să fie în varianta de asta e porția noastră de făinos. Deci, dacă avem trei mese în zi, fiecare dintre ele – sau măcar două dintre ele – pot avea o felie de pâine. O felie de pâine are 80 de calorii, deci nu e nimic grav.

Și cu dulciurile poate fi făcută o negociere – poți să dai o masă pe un desert. Acum, că tot e sezonul cireșelor, puteți să schimbați o masă pe 500 de grame de cireșe, vin pepenii apoi. Și mai este o variantă – desertul comandat la mai multe lingurițe. Care este ideea cu dulcele din viața noastră? Este foarte mare tentația, satisfacția mai puțin.

În primul rând, ne facem acest ritual că nu-l mâncăm decât în prezența celorlalți și, atunci, de rușine n-o să fii tu cel care mănâncă toată prăjitura și să le iei celorlalți din față. În momentul în care degustăm cu adevărat prăjitura respectivă este suficient, pentru că acolo este mai mult curiozitatea. Ți-ai făcut pofta și te poți opri. Suntem intuitivi, învățăm de la ceilalți secretele.

În condițiile astea, poți să ai pretenția de la tine că mănânci trei lingurițe de prăjitură. Altfel, dacă ți-o iei întreagă și o mai iei și acasă și mai iei și pentru cei de acasă un carton de prăjituri, n-o să sfârșească bine’, a explicat nutriţionistul la emisiunea lui Marius Tucă.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă mănânci roşii zilnic. Mihaela Bilic adaugă un ingredient care îţi salvează silueta