Mihaela Bilic aruncă bomba despre combinația iubită de români. ”E spre binele nostru, credeți-mă!”

Mihaela Bilic aruncă bomba despre combinația iubită de români, mai ales în sezonul cald, și anume roșii cu brânză. Nutriționista a explicat ce greșeală fac majoritatea românilor atunci când consumă această gustare.

28 apr. 2023, 17:13
Mihaela Bilic aruncă bomba despre combinația iubită de români. ”E spre binele nostru, credeți-mă!”
Mihaela Bilic aruncă bomba despre combinația iubită de români. ”E spre binele nostru, credeți-mă!”

Mihaela Bilic aruncă bomba despre combinația iubită de români. În sezonul cald, majoritatea românilor aleg gustările simple și ușoare, iar roșiile cu brânza se numără printre favorite.

Citește și Mihaela Bilic ține o dietă minune. Parizerul și merdenelele fac parte din regimul ei alimentar

Mihaela Bilic aruncă bomba despre combinația iubită de români

Cu toate acestea, combinația extrem de iubită și apreciată de români nu este foarte bună prietenă cu silueta. Însă, medicul Mihaela Bilic îi liniștește pe românii care consumă în mod constant această gustare și a explicat care este greșeala pe care aceștia o fac.

”Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză…fără pâine, o să spuneți, ca să nu ne îngrașăm. Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Și când spun brânza mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș și telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată. Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea si peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat.

Apropo de gramaj, porția corecta de brânză e de 70g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!!

Unde sunt vremurile în care cumpărai brânza cu calupul? Acum asist la o adevărată conspirație a producătorilor, parcă si-au propus cu toții să ne învețe ce înseamna porția corectă! O felie mare cât palma si groasă de un deget are DOAR 200g și e prețios pusă într-un pachet individual tras in vid. Deja când găsești pachete de jumătate de kilogram se numește desfrâu.

E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor sa mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, ești mai atent. Nu de alta dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării. Și da, puteti mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile sa ocupe 80% din farfuria voastră.

Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Citește și Care este alimentul minune care te poate scăpa de neplăcutele arsuri la stomac. Mihaela Bilic a dezvăluit cel mai valoros secret