Mihaela Bilic aruncă bomba! „Teoria cu cele 3 mese pe zi a venit la pachet cu obezitatea”

Mihaela Bilic spulberă mitul celor trei mese pe zi. Medicul nutriționist le recomandă celor care vor să aibă un stil de viață sănătos, dar și celor care vor să scape de kilogramele în plus, să mănânce mai puțină mâncare.

23 ian. 2024, 11:59
Mihaela Bilic aruncă bomba! „Teoria cu cele 3 mese pe zi a venit la pachet cu obezitatea”
Mihaela Bilic aruncă bomba! „Teoria cu cele 3 mese pe zi a venit la pachet cu obezitatea”

Mihaela Bilic aruncă bomba! Mihaela Bilic a subliniat recent că nu susține dietele drastice și nici teoria celor trei mese pe zi.

Citește și Mihaela Bilic spune care este planta cu surplus de vitamina C. Se găseşte în fiecare piaţă şi te ajută să stai departe de bolile sezonului

Mihaela Bilic aruncă bomba!

Potrivit nutriționistei, cheia unei vieți sănătoase este mâncatul mai puțin și mai rar.

”Mâncarea are o relație specială cu mintea noastră. Mâncăm de plăcere, nu pentru că organismul are nevoie de nutrienți. Acesta este motivul pentru care abandonăm orice cură de slăbire. Voința nu poate sta în calea plăcerii! Și pentru că nimic și nimeni nu ne poate convinge să ne oprim din mâncat, s-au inventat curele de slăbire absurde.

Oamenii se internează de bunăvoie în clinici de slăbit, unde sunt înfometați pe bani mulți. În astfel de clinici se practică metode aberante: ești hrănit printr-un tub care ajunge direct în stomac, astfel încât să uiți gustul mâncării și să te lepezi de ea. Însă odată ce ne întoarcem la viața obișnuită, ne recăpătăm și obiceiurile alimentare. Natura ne-a făcut mâncăcioși și pofticioși, iar instinctele nu pot fi schimbate”, a declarat Mihaela Bilic pentru unica.ro. 

Mai mult, medicul nutriționist a vorbit și despre postul intermitent și cum a apărut acesta.

”Ce numim în prezent post intermitent înseamnă să mănânci o dată sau de două ori în zi, lucru care era considerat o normalitate acum 50 de ani. Dacă ar fi să analizam istoria evoluției oamenilor pe pământ, în trecut te considerai norocos dacă mâncai în fiecare zi.
Anii de foamete au fost mai numeroși decât anii de abundență alimentară, iar teoria cu cele 3 mese pe zi a venit la pachet cu obezitatea. Să mâncăm mai rar și mai puțin este, în prezent, un obiectiv obligatoriu dacă vrem să ne păstrăm silueta și sănătatea. Cine ne-a spus că trebuie să avem 3 mese principale și două gustări? Nutriționiștii au greșit, iar ca să repare greșeala au fost nevoiți să inventeze postul intermitent. Cred că și pentru foame ar trebui să inventăm un termen științific, ca apoi să o putem recomanda drept metodă sigură de slăbit”, a mai spus medicul nutriționist.

Citește și Băuturile considerate „sănătoase” de români sunt de fapt bombe alimentare. Mihaela Bilic: „Nu le mai beți ca pe apă!”