Mihaela Bilic spune care este planta cu surplus de vitamina C. Se găseşte în fiecare piaţă şi te ajută să stai departe de bolile sezonului

Nutriționistul dr. Mihaela Bilic dezvăluie care sunt beneficiie extraordinare pe care le are una dintre cele mai bogate plane în vitamina C. Această plantă joacă un rol crucial în această perioadă dificilă și cel mai imporant se găsește în orice piață la prețuri foarte accesibile.
Filip Stan
22 ian. 2024, 18:05
Mihaela Bilic spune care este planta cu surplus de vitamina C. Se găseşte în fiecare piaţă şi te ajută să stai departe de bolile sezonului

Mihaela Bilic subliniază importanța imunității în lupta împotriva bolilor, în special în contextul actual, și evidențiază că starea de bine și plăcerea pe care o aduce mâncarea joacă un rol esențial în întreținerea sănătății mintale.

„Pentru că ne aflăm în plină pandemie virală nu e de mirare că au dispărut vitamina C din farmacii și lămâile din supermarket. Vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine pentru că are proprietăți antioxidante- ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărind astfel sistemul imun”, spune Mihaela Bilic.

Băuturile considerate „sănătoase” de români sunt de fapt bombe alimentare. Mihaela Bilic: „Nu le mai beți ca pe apă!”
În acest sens, ea spune că pătrunjelul este planta minunte cu o concentrație de aproape 200mg de vitamina C la 100g, care depășește adesea fructele și legumele obișnuite, cum ar fi ardeiul gras roșu, sucul de portocale sau kiwi.

„Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la lămâi și citrice în general. Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar Campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel.

Cu un conținut de aproape 200mg vitamina C/100g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160mg, suc de lămâie 128mg, ardei gras verde 120mg, kiwi 92mg, căpșuni 67mg, suc de portocale 54mg”, scrie Mihaela Bilic.

Recomandarea nutriționistului este să consumăm pătrunjel în cantități generoase, cum ar fi în salată. Ea evidențiază că pătrunjelul nu doar conține vitamina C, ci este și bogat în fibre, betacaroten, acid folic, fier și calciu, elemente esențiale pentru menținerea sănătății generale.

Mihaela Bilic argumentează că pătrunjelul este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea digestiei, asigurarea unei circulații optime (datorită vitaminei K), combaterea anemiei și neutralizarea mirosurilor neplăcute din gură.

Mihaela Bilic, despre avocado, fructul consumat de mulți români în ultimii ani. ”Ne-au prostit! Este o isterie generală”
„Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze numite tabouleh), nu doar câteva frunze, ca decor în ciorbă sau tocăniță.

În plus pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu- adică elemente esențiale pentru sănătate. Nu e de mirare că în Franța salata de pătrunjel (tabouleh) este prezentă constant în meniul spitalelor, un preparat simplu și eficient pentru bolnavii aflați în convalescentă.Așa că de mâine uitați de lipsa lămâilor de la raft și umpleți coșul cu pătrunjel! E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia, ameliorează circulația (are vitamina K anticoagulantă) și, nu în ultimul rând, asigură o respirație proaspătă- neutralizează mirosurile neplăcute din gură, inclusiv pe cel de usturoi”, scrie Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu dă marea veste! Din 2024, vom cumpăra anvelope produse pe teritoriul nostru!
Spynews
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Bzi.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Fanatik.ro
Gara strategică din România care va fi modernizată. Investiția este una uriașă și reabilitarea ei a devenit o prioritate
Capital.ro
Te lasă fără bani în cont. Avertisment pentru milioane de șoferi cu card la bancă
Playtech.ro
Uluitor arată Sophia Loren acum, la 90 de ani. Apariție RARĂ, de SENZAȚIE în bikini! Dă clasă tuturor divelor
DailyBusiness
Alarma trasă de Boloș: Deficit bugetar în creștere, dar promisiuni de miliarde!
Adevarul
Unul dintre cei 50 de bărbați acuzați de violarea lui Gisele Pelicot se plânge că nu poate dormi, are coșmaruri și că soția l-a părăsit
wowbiz.ro
Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”
Spynews
O nouă decizie a magistraților în cazul accidentului din 2 Mai, provocat de Vlad Pascu! Tatăl lui Sebi vrea să îl întâlnească pe avocatul care i-a învinovățit fiul decedat
Spynews
Irinel Columbeanu și-a găsit liniștea alături de o altă femeie! Cine îi ține companie fostului milionar, la azil: ”Îi face plăcere să…”
Evz.ro
Sorin Bontea, juratul de la MasterChef, n-a prea trecut pe la școală: Am citit câteva cărți
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
Fostul iubit al Mădălinei Ghenea a sărit în apărarea Simonei Halep! „E ciudat ce s-a întâmplat”
kanald.ro
Românii din Italia ar putea primi bonus de Crăciun de la statul italian. „Bonusul Befana” este dedicat familiilor aflate în situații vulnerabile
Cancan.ro
Gabriel Vasiliu va fi prezent la înmormântarea soției sale, ucisă în Olanda! A obținut o permisie de o zi
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se reintroduce oficial serviciul militar obligatoriu. Cine va fi chemat şi câte luni durează
StirileBZI
Când intră banii pe voucherele pentru alimente: Se acordă suma de 250 de lei
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot cu știrista care i-a luat locul fiicei lui Anghel Iordănescu
stirilekanald.ro
De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...
substantial.ro
Cristian Diaconescu nu va negocia voturile în turul doi al alegerilor prezidențiale
MediaFlux
A ÎNCEPUT a DOUA RECALCULARE! MARIUS BUDĂI anunță ce ADEVERINȚE TREBUIE ADUSE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Mărturisirile cutremurătoare ale unei studente a lui Alfred Bulai. Ce le-a povestit fata anchetatorilor