Mihaela Bilic avertizează: Lipsa acestei vitamine duce la afectarea ireversibilă a sistemului nervos!

Mihaela Bilic vine cu o nouă avertizare. Nutriţionistul renumit și expert în boli metabolice a mărturisit care este rolul vitaminei B12 și cum dietele vegane împiedică asigurarea unui nivel optim pentru organism.

07 iun. 2021, 19:25
Mihaela Bilic avertizează: Lipsa acestei vitamine duce la afectarea ireversibilă a sistemului nervos!

Mihaela Bilic avertizează. Carența de B12 poate afecta în mod semnificativ sănătatea generală a organismului, în special sănătatea sistemului nervos. Această vitamină este esențială pentru funcționarea corespunzătoare a creierului și este responsabilă pentru formarea celulelor nervoase și a globulelor roșii din sânge.

Mihaela Bilic avertizează: Lipsa acestei vitamine duce la afectarea ireversibilă a sistemului nervos

Pentru a menține sănătatea psihică și funcționarea normală a creierului, este necesar să incluzi în alimentație produse de origine animală. Vitamina B12 se regăsește numai în produsele de origine animală, motiv pentru care dietele vegane pot pune în pericol organismul.

„Atenție la dietele vegane, vitamina B12 există doar în produsele animale!

Sub numele de vitamina B12 găsim cobalaminele, o clasă de substanțe care au în centru molecula de cobalt. Care este rolul lor în organism? Formarea și funcționarea celulelor nervoase și a globulelor roșii din sânge. Cu alte cuvinte de B12 depinde inteligența și rezistența la boli.

Citeşte şi: Nutriţionistul Mihaela Bilic, despre alimentele care întăresc imunitatea: „În Franţa, tuturor bolnavilor li se dă salată de pătrunjel”
Interesant este că niciun animal evoluat nu posedă materialul genetic care să permită sinteza de vit. B12, ea este produsă doar de microorganisme precum bacteriile și drojdiile. Toate alimentele de origine animală (carne, ficat, ouă, fructe de mare, pește, lactate) sunt un fel de depozite naturale de vit B12, care este produsă intern, de flora intestinală a animalului. Este suficient să mâncăm din când în când astfel de produse ca să acoperim nevoile zilnice de aprox 3 micrograme de B12.

Carența de B12 duce la anemie și tulburări neurologice, soldate în final cu afectarea ireversibilă a sistemului nervos. Organismul are o rezervă de 2-5 mg B12 depozitată în ficat, rezervă care teoretic acoperă nevoile pentru un an de zile.

O dietă vegană strictă, care este ținută pe o perioadă lungă de timp, riscă să pună în pericol organul nostru cel mai fragil-creierul! Și odată răul făcut, nimic nu-l mai poate repara. De dragul lui, măcar din când în când, autorizați-vă consumul de produse de origine animală”, scrie Mihaela Bilic, pe Instagram.

Citeşte şi: Mihaela Bilic atrage atenţia asupra acestei probleme: „Suntem intoxicaţi cronic cu pesticide. E ca o epidemie şi frecvenţa a crescut cu 250% în ultima vreme!