Mihaela Bilic, despre cele mai benefice mese ale zilei. Ce spune nutriționista despre mâncatul seara: ”Nu îngrașă”

Nutriționista Mihaela Bilic este foarte cunoscută la noi în țară, mai ales că deseori este invitată în diverse emisiuni pentru a oferi sfaturi alimentare. De data aceasta, Bilic a vorbit despre ultima masă pe care ar trebui să o ai, dar și despre felurile de mâncăruri pe care nu ar trebui să le excluzi din dieta ta.

10 feb. 2024, 10:03
Mihaela Bilic, despre cele mai benefice mese ale zilei. Ce spune nutriționista despre mâncatul seara: ”Nu îngrașă”

Mihaela Bilic a vorbit despre ultima masă pe care ar trebui să o ai, dar și despre felurile de mâncăruri pe care nu ar trebui să le excluzi din dietă.

Citește și Mihaela Bilic: „Alcoolul se metabolizează exclusiv în ficat și este o substanță toxică pentru toate celulele din corpul uman

Mihaela Bilic a susținut că, dacă vrei să mănânci sănătos sau ai poftă de o masă caldă, cea mai bună alegere este ciorba.

Nutriționista a explicat cât de multă ciorbă ar trebui să mănânci pentru ca organismul tău să se simtă în formă.

Aceasta a spus ce beneficii are o ciorbă asupra organismului uman, cum acționează ea odată ce ajunge în stomac și în ce cantitate ar trebui consumată pentru a beneficia de ceea ce furnizează organismului.

Gătită cu ingrediente potrivite, ciorba poate fi bogată în vitamine, minerale și nutrienți, lucru pe care mulți probabil nu îl știau, deci, o ciorbă poate să îți țină de foame pentru câteva ore bune.

Când ar trebui să ai ultima masă

De altfel, Bilic a spus că și brânzeturile sunt varianta ideală atunci când îți este foame.

Mulți români sunt fani brânzeturi, însă nu știu cum să aleagă produsul cel mai potrivit pentru a încuraja sănătatea în organism.

Dacă ai analizat vreodată procesul de preparare a brânzeturilor, sigur ai observat că ele reprezintă, de fapt, concentrate din lapte. Pentru 1 kilogram de brânză se folosesc 4-5 litri de lapte.

Pentru 1 kilogram de cașcaval se folosesc 6-7 litri de lapte. Chiar dacă nu par, aceste produse sunt grase.

Brânzeturile sunt produse grase, în jur de 25% din compoziția lor fiind reprezentată de grăsime și mulți oameni sunt tentați să creadă că brânzeturile de la țară, cum ar fi telemeaua sau cașul, sunt mai puțin periculoase pentru sănătate în comparație cu cele din rafturile magazinelor, de pildă, cașcavalul.

Deci, în cazul în care îți este foame, poți opta pentru câteva roșii, alături de 4-5 felii de brânză și sigur îți vei mai stăpâni din foame.

Printre altele, aceasta a precizat și când ar trebui să mănânci ultima masă. Nutriționista a susținut că odată ce pe durata zilei ai mâncat mai puțin de o masă, este ideal să mănânci seara o porție ceva mai consistentă.

Citește și Mihaela Bilic, adevărul despre slăbitul cu ciorbă: „Când băgăm în stomac 3 polonice…!”

„Când mai intră a doua masă, dar altfel masa mea principală, masa care să aibă și mâncare prezentă, nu doar așa să mă prefac că mănânc. Deci nici măcar mâncatul seara nu îngrașă, dacă este vorba de o masă în zi”, a declarat Mihaela Bilic pentru Playtech.ro.