Când ar trebui să mănânci ultima masă a zilei. Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la programul haotic al oamenilor

Conform specialiștilor, există persoane care nu mai mănâncă după ora 19.00, dar există și alte persoane care iau masa chiar înainte de a-și termina ziua. Totuși, nu multă lume știe cum este și recomandat, așa că, România TV te îndrumă pentru a avea cel mai sănătos program.

27 nov. 2023, 08:57
Când ar trebui să mănânci ultima masă a zilei. Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la programul haotic al oamenilor

Specialiștii au descoperit ora ideală pentru a savura ultima masă zilei. Astfel, aceștia consideră că nu doar ora la care mănânci este importantă, ci și produsele pe care le consumi.

Citește și Mihaela Bilic explică de ce trebuie să evităm mâncarea la volan: „Oare am fi dispuşi să renunţăm la plăcerile alimentare de frica amenzii?”

Desigur, în general oamenii au mai multe activități pe timpul zile, care îi împiedică să aibă programul dorit, dar cu puțină concentrare, cei care își doresc cu adevărat acest lucru îl pot dobândi!

Câteodată, luarea cinei se bazează mai mult pe momentul în care termini de gătit mâncarea sau momentul în care comanda bate la ușă.

„Momentul din zi în care ne luăm mesele este determinat de o multitudine de factori, cum ar fi munca noastră, programul, nivelul de foame, medicamentele pe care le luăm și chiar și orele în care prietenii, familia și colegii de serviciu sunt liberi să ia masa împreună”, spune Catherine Canadeo, practician de sănătate holistică certificat de consiliu, nutriționist integrativ și președinte și CEO al Catherine Canadeo Health & Wellness.

În timp ce programul încărcat sau viața socială ar putea avea cea mai mare influență asupra momentului mesei, nu strică niciodată să luam în considerare ajustarea programului atunci când putem este recomandarea experților.

Experții au explicat cel mai bun moment pentru a lua cina și cum să faceți ca acesta să vă convină.

Cel mai bun moment pentru a lua cina

Concentrarea pe consumul de legume, carbohidrați, proteine și toate substanțele nutritive bune pentru tine este crucială pentru sănătatea generală, dar ai putea să îți optimizezi cina dacă ai mânca la o oră mai bună.

Citește și Meniu complet cu două feluri de mâncare și desert la doar 10 lei. Unde poți mânca o ciorbă caldă cu doar 4 lei

În timp ce chiar și doctorii și nutriționiștii admit că programele și lucrurile aflate în afara controlului nostru au toate influențe asupra momentului în care este cel mai bun moment pentru a lua cina, ei par să fie de acord în jurul unui interval de timp.

„Să mănânci între orele 17.00 și 19.00 ar fi ideal. Cu toate acestea, cu cât se face mai târziu, cu atât mai puțină mâncare ar trebui să consumi.”, mai spun experții în nutriție.

Însă dacă pentru tine este foarte greu să nu mai mănânci după ora 17.00, ei bine, nu îți face griji.

Experții recomandă să mănânci cu trei-patru ore înainte de a dormi, pentru a te simți bine, deoarece digestia încetinește la sfârșitul zilei.

Depinde și la ora la care dormi, ideal ar fi ca somnul unei persoane să înceapă cu ora 22.00, nu mai târziu, însă chiar dacă ești obișnuit să dormi după ora 23.00, regula este cam aceeași, ultima masă să fie la 19.00.

Deci, cu cât iei cina mai devreme, cu atât este mai bine pentru organismul tău, pentru ca acesta să rămână sincronizat cu ceasul ritmului circadian sau cu ceasul corporal.