Mihaela Bilic, despre dieta Moromete: „Ai bani, mănânci, nu ai bani, nu ţi-e foame”

Nutriţionistul Mihaela Bilic a vorbit despre dieta Moromete în cadrul unui clip video postat pe pagina sa de Facebook. 

29 dec. 2022, 19:04
Mihaela Bilic, despre dieta Moromete: „Ai bani, mănânci, nu ai bani, nu ţi-e foame”

Mihaela Bilic face haz de dietele din care îşi câştigă banii. „Aţi auzit de dieta Moromete? Zice cam aşa: ai bani, mănânci, nu ai bani, nu ţi-e foame. Eu vreau să completez şi să zic că nu e vorba despre faptul că nu ai bani, ci că nu ai buget de calorii. Pentru că dacă ar fi puse şi caloriile pe un card, aşa cum sunt banii, am realiza că este un buget limitat. Aşa, mâncăm relaxaţi, fel principal, aperitiv, desert. Dar dacă ar fi pe card, am vedea că sunt fonduri insuficiente. Că dacă nu ai cu ce, degeaba vrei! Aşa că gândiţi-vă la mâncare, exact ca la bani.

Tot ce trebuie să știi despre consumul de slănină. Mihaela Bilic, secretul de a ne păstra organismul sănătos de sărbători: „Mâncați de toate, dar nu la o singură masă”

Suntem nişte săraci, fraţilor. Dacă la bani ne mai permitem, la calorii e jale. Şi când s-a terminat bugetul, e cu foame. Dar nu avem ce face, trebuie să răbdăm, pentru că bugetul de calorii nu se întinde. Şi dacă l-am terminat azi pe tot, trebuie să răbdăm toată luna!”, a precizat Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Mihaela Bilic, despre alimentaţia de Sărbători: Prea multă carne strică…mai ales la copii

„Un consum mare de proteine la vârsta de 4 ani înseamnă kilograme în plus la 7 ani!! Dacă până acum dădeam vina pe zahăr și grăsimi pentru excesul de greutate, studiile recente arată că prea multă carne duce la obezitate.
International Journal of Obesity a publicat un studiu portughez făcut pe 2000 de copii în cadrul proiectului Generația XXL. Cercetătorii au constatat ca un consum excesiv de proteine (de 2-3 ori doza zilnică) la vârsta de 4 ani se traduce printr-un IMC crescut câțiva ani mai târziu.
Nevoile organismului sunt de 1 g proteine /kilogram corp/zi, însă în țările dezvoltate se consumă mult mai mult. Mâncăm chiar și de 3 ori/zi carne, când ar trebui să mâncăm de 3 ori/săptămână. Și nu doar carnea e vinovată, ci și consumul în exces de mezeluri și semipreparate, ouă, brânzeturi sau chiar proteine de origine vegetală.

De frica kilogramelor în plus, mulți copii primesc meniuri bogate în proteine și sărace în carbohidrați. În realitate făinoasele dau energie pentru mișcare, iar excesul de proteine predispune la obezitate. Și percepția despre consumul de grăsimi este greșită. Părinții au impresia ca un produs degresat este mai sănătos și se feresc de unt, lapte integral sau carne de porc.

Mihaela Bilic, avertisment teribil despre sarmale. Cât sunt de sănătoase şi câte avem voie să mâncăm la o masă

Aportul zilnic de grăsimi în cazul copiilor trebuie să depășească 35% din aportul total de calorii, din grăsime se sintetizează hormoni și se dezvoltă creierul. Mai mult decât pentru un adult, în cazul copiilor grăsimile sunt esențiale pentru creșterea, dezvoltarea și funcționarea organismului.
Cât despre obezitatea infantilă, ea presupune măsuri restrictive legate exclusiv de cantitate! Nu mâncarea dietetică este obiectivul, ci redimensionarea porților. Un copil supraponderal trebuie să mănânce mai puțin și să se miște mai mult. Singura soluție pentru controlul siluetei este diminuarea consumului global de mâncare, adică mai puține proteine, mai puțin zahăr, mai puține grăsimi… Chiar dacă pare ciudat, e mai sănătos să fii slab și nemâncat, decât îndopat cu proteine!”, scrie Mihaela Bilic pe Facebook.