Mihaela Bilic, despre MOMENTUL când începi o dietă. Cum a slăbit celebrul nutriţionist cu cartofi prăjiţi

Mihaela Bilic a dezvăluit cum a slăbit fără nicio dietă. Medicul nutriționist a recunoscut că are anumite slăbiciuni atunci când vine vorba de mâncare, însă acest aspect i-a cauzat numeroase probleme de-a lungul timpului.

03 feb. 2022, 08:44
Mihaela Bilic, despre MOMENTUL când începi o dietă. Cum a slăbit celebrul nutriţionist cu cartofi prăjiţi

Mihaela Bilic este cunoscută drept nutriționistul care oferă sfaturi importante și esențiale pentru o viață sănătoasă. Cu toate acestea, ea a dezvăluit că uneori are tendința de a se alimenta haotic. În urmă cu ceva timp, Mihaela Bilic mărturisea că merdenelele, cartofii prăjiți și croiassantele sunt alimentele pe care adoră să le savureze fără rețineri.

Mihaela Bilic, celebrul nutritionist, a vorbit, in cadrul unui interviu, despre slabit. Mai exact, ea a afirmat ca o persoana incepe sa topeasca kilogramele in plus abia atunci cand constientizeaza diferenta dintre foame si mancat emotional.
Astfel, ea a precizat ca slabitul nu incepe la nutritionist, ci atunci cand o persoana incepe sa sesizeze diferenta dintre foame si mancat.

Atenţie la cantitatea de fructe consumată zilnic. Mihaela Bilic: „Fructoza în exces îngraşă”
”Nu. Slabitul incepe cand iti dai seama de diferenta dintre foame si mancatul emotional. Ca noi mancam, in 80 la suta, nu de foame, ci pentru ca avem o stare, ca suntem obisnuiti, ca am manca ceva bun la televizor… Sau cand stam la birou si facem o activitate de rutina care ne plictiseste mental si nu avem wow in viata noastra, mintea zice… parca as manca ceva. Poftele nu sunt din cauza ca avem o nevoie nutritionala, ci ca ceva trebuie sa ne extraga din starea de rutina, plictisitoare. In momentul in care faci ceva ce-ti place, muncesti de 10 ori mai mult si ai un motor care parca se incarca nonstop. Cateodata mancarea este si instrumentul care ne tine in grup… Mancarea din familie, sau de la serviciu cu colegii… Toleranta e metinuta prin mancare.

Dieta cu ananas te scapă de 5 kilograme în 5 zile! Mihaela Bilic: „Chiar topește proteinele”
Daca maine ni s-ar lua mancarea, am cere, am tipa de durere, am deveni autentici. Mancarea ne tine intr-un functional, dar si intr-o coma sociala. Dati un pic mancarea la o parte, dupa ea va incepe viata. Steve Jobs spunea: stay foolish, stay hungry. Flamanzeala simturilor care cauta. Ai nevoie sa-ti hranesti simturile!”, a spus ea pentru cristinastanciulescu.ro.

De asemenea, ea afirmat ca mancarea dietetica nu e sanatoasa: ”Nu exista mancare nesanatoasa! Mancarea dietetica nu e „sanatoasa”, e dietetica. Inainte, mancarea dietetica era data pacientilor in spital. Acum a devenit o moda. Iar boala secolului 21 este mancatul preventiv. Sa nu ni se faca, Doamne fereste, foame. De ce? Pentru ca multi nutritionisti indeparteaza omul de fiinta lui.”, a mai spus ea.

Mihaela Bilic a dezvăluit cum a slăbit fără dietă
‘Eu fac toate prostiile lumii, și asta îi încurajează pe cei care mă ascultă, ceea ce nu e neapărat bine. Ultima oară eram pe stradă, mâncam un croissant și m-a oprit un domn să-mi zică: „V-am prins!’ Păi, când, Doamne, iartă-mă, am zis eu că nu mănânc? Cartofii prăjiți, merdenelele și croissantele sunt slăbiciunile mele. Am preferat să rabd o zi întreagă și să mănânc ce-mi place, decât să mănânc numai rădăcini și salate.  Toată viața mea a fost o cură de slăbire, pen­tru că am avut mereu privilegiul de a-mi inventa ce dietă am vrut, de la cura de slăbire cu înghețată, din timpul rezidențiatului, o cutie de 600 kcalorii și atât, până la cura de slăbire cu două felii de pâine prăjită pe zi, după care nu am slăbit niciun gram. Nu mi-a ieșit întotdeauna, am variat de-a lungul vieții între 55 kg și 65 de kg la o înălțime de 1,70 m. Am trăit mereu la extreme și mi-a luat timp să fac pace cu mine’, a spus nutriționistul, potrivit publicației Formula AS.