Grătarul cu mici este la mare căutare de 1 Mai, iar pe piață există numeroase sortimente de mici, din carne de porc, de oaie sau amestec de carne de vită și de porc. Însă, potrivit nutriționistei Mihaela Bilic, există foarte puțini mici sănătoși în comerț, noteaza Gândul.
Grătarul de 1 Mai este o tradiție pentru români. Indiferent că se pleacă la mare sau la munte, mulți sunt interesanți să afle cum se face cel mai bun grătar, ce se pune pe el, dar și ce fel de mici sunt considerați sănătoși. Cei care dispun de curte proprie fac grătarul acasă, în timp ce cei care locuiesc la bloc caută locuri special amenajate pentru grătar.
Citește și: Cât costă 3 mici cu cartofi prăjiți la restaurantul lui Luis Stan. Evaluarea făcută de un tânăr vlogger
Astfel de locuri pot fi Parcul Mogoșoaia, Lacul Mihăilești, Lacul Paltinu sau Pădurea Pustnicu. Însă, și în București pot fi găsite locuri pentru grătar, spre exemplu în Sectorul 2. Cei care nu vor să facă un grătar, dar să se bucure de gustul micilor de 1 Mai, au varianta de a achiziționa preparatul gata făcut.
Indiferent de alegerea făcută, este important să știm că nu toți micii sunt sănătoși. Potrivit Mihaelei Bilic, cei mai buni mici nu trebuie să aibă un gust puternic de usturoi, dar trebuie să aibă puțină grăsime și bicarbonat.
„Ce înseamnă mici buni? Să nu aibă gust puternic de usturoi, să fie cu puțină grăsime și bicarbonat, să nu cadă greu la digestie, să nu dea arsuri și nici să nu-ți rămână pe gât un gust de mici persistent. Cum vă dați seama că au prea multă grăsime? După cum se comportă la gătit: dacă scad prea tare ca volum, adică “se topesc”, nu e semn bun. Cât despre calorii, variază între 220-260cal/100g, iar micii de porc sunt mai dietetici. Porția corectă variază între 2 și 6 bucăți…fiecare după cât îl ține cureaua!”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Facebook.