Mihaela Bilic dezvăluie care este băutura care ne face mai deştepţi. „Nu ar trebui să ne simțim vinovați că o bem”

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic ne recomandă să savurăm fără griji o băutură delicioasă care are beneficii uluitoare atât pentru creier, cât şi pentru siluetă. E bine să ştiţi că efectele negative sunt destul de rare, numai dacă o consumaţi cu moderaţie.

20 mart. 2022, 08:25
Mihaela Bilic dezvăluie care este băutura care ne face mai deştepţi. „Nu ar trebui să ne simțim vinovați că o bem”

Ei bine, cafeaua este băutura care ne face mai deştepţi. Puţini ştiu că, de fapt, cafeaua este cea mai consumată băutură din lume care aduce numeroase beneficii pentru sănătate.

Dr. Mihaela Bilic recomandă să bem cafea întrucât este un „antioxidant redutabil” care sporeşte capacitatea de efort şi ajută digestia.

Mihaela Bilic dezvăluie care este băutura care ne face mai deştepţi. „De când nu mai avem voie să bem cafea? Cine a zis că nu e bună?”

Medicul nutriţionist susţine că această băutură este prietena siluelei.

„Cafeaua ne e prieten, nu dușman!
Am observat că oamenii se simt din ce în ce mai vinovați că beau cafea, încearcă să se justifice sau își recunosc “păcatul” cu capul plecat și așteaptă să fie certați, de parcă ar face ceva rău. De când nu mai avem voie să bem cafea? Cine a zis că nu e bună? Atenție, ușor, ușor ni se induce ideea că nu numai mâncarea, dar și cafeaua sunt dușmanii sănătății.

Ei bine, eu o apăr! Cafeaua e un antioxidant redutabil, e un tonic cerebral, crește capacitatea de efort și ajută digestia. Nu degeaba un mapamond întreg consumă cafea, atenția, concentrarea, memorarea, toate sunt stimulate cu ajutorul cofeinei”, a precizat Mihaela Bilic.

Citeşte şi: Alimentul suprem în Postul Paştelui. Doctorul Mencinicopschi a dezvăluit secretul: E un produs foarte valoros!

Consumul de cafea are efecte secundare? Dr. Bilic: „Sunt doar mituri”

„Cât despre impactul asupra tensiunii arteriale și frecvenței cardiace, sunt doar mituri. În realitate, efectul este minim sau inexistent și în niciun caz nu apare de la o cafea.

Cine vede că e sensibil la efectul ei, poate să o evite, dar de aici până la a spune că nu ai voie să bei cafea e cale lungă. Și acuzația că sporește deshidratarea e nefondată, efectul diuretic al cafelei e minim. Și repet, nu pot apărea neajunsuri dacă bei 1-2 cafele/zi, totul ține de moderație.

Consumată cu măsura, cafeaua este prietena siluetei: inhibă apetitul, crește arderea grăsimilor de depozit și ameliorează constipația. Dacă suntem mai deștepți, mai slabi și mai activi cu ajutorul cafelei, atunci de ce să nu ne bucurăm de existența ei? Nu lăsați pe nimeni să o includă la categoria vicii și nu renuntați la ea fără motiv…și așa avem atât de puține plăceri care ne mai sunt permise”, a scris Bilic pe pagina de Facebook.

Potrivit celui mai recent realizat la nivel mondial, în fiecare zi, sunt consumate peste două miliarde de ceşti de cafea, iar consumul era cu aproape 25% mai mare faţă de anul precedent.

Finlandezii sunt cei mai mari consumatori de cafea din lume. Românii sunt abia pe locul 49 la nivel mondial şi pe 24 în Uniunea Europeană (din 27 de locuri posibile). Când vine vorba despre consum, statisticile arată că un român bea, în fiecare an, 2,3 kilograme de cafea preparată.

Citeşte şi: Anamaria Prodan, mărturisiri savuroase despre Dani Mocanu! “Îmi e drag de mor, pentru că știe să facă bani!