Mihaela Bilic, dezvăluiri-ȘOC! Nutriționista a recunoscut că nu bea apă. „Am spus mereu că nu îmi place”

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici nutriționiști din România. Deși zilnic le oferă românilor sfaturi despre sănătate și nutriție, nutriționista a fost prinsă în offside, după ce a recunoscut că nu bea apă.

29 feb. 2024, 21:59
Mihaela Bilic, dezvăluiri-ȘOC! Nutriționista a recunoscut că nu bea apă. „Am spus mereu că nu îmi place”
Mihaela Bilic, dezvăluiri-ȘOC! Nutriționista a recunoscut că nu bea apă.

Mihaela Bilic, dezvăluiri-ȘOC! Nutriționista a recunoscut că nu bea apă. Mihaela Bilic a subliniat că nu bea apă deoarece nu îi place gustul ei și de aceea preferă să o înlocuiască cu un alt lichid.

Citește și Cătălin Măruță, pus la zid de fani după ce a făcut-o praf pe Mihaela Bilic: „M-a enervat teribil. Sper că ați primit scuze de la moderator”

Mihaela Bilic, dezvăluiri-ȘOC! Nutriționista a recunoscut că nu bea apă

Este vorba despre un ameste de fructe uscate infuzate în apă fierbinte cu ajutorul cărora își menține zilnic hidratarea necesară.

„Am spus mereu că nu îmi place apa și că beau ceai. Iată la ce spun eu ceai. Sunt niște fructe uscate peste care pun apă fierbinte și le las așa să se infuzeze câteva ore. Tot ceai este, dar băut rece ține loc de apă. E o apă cu gust. Bun bun . Dragii mei, recunosc. Eu nu beau apă, nu o consum, nu îmi e niciodată sete. Am văzut că acelaşi tip de atitudine îl regăsesc la multe persoane. Spre deosebire de mine, care sunt nutriţionist şi am curajul să recunosc că nu îmi place apa, privitorii se simt vinovaţi, consideră că nu au un comportament sănătos. Dar apă înseamnă şi ceai, şi ciorbă, şi lapte.

Apă avem şi în unt, şi în carne, şi în toate fructele şi legumele. Eu mereu am căutat variante de lichide care să aibă gust, aromă.

Ce îmi place mie la ceaiuri este că sunt infuzii de plante. Deci ce avem acolo? O apă cu gust! Eu aşa îmi fac acasă, tot felul de infuzii de plante, pe care le pun într-un ceainic mai mare. Şi am 1,5 – 2 litri de ceai pe zi. Lăsaţi natura să dea gust apei voastre!”, a declarat Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

În urmă cu ceva timp, Mihaela Bilic a vorbit despre obiceiul de a bea apă în timpul unei mese și a explicat care sunt beneficiile acestuia.

„Am auzit și eu acest mit, fără suport științific. În primul rând, stomacul nu are rol în digestie. La nivelul lui se secretă suc gastric, care este acid, deci rolul lui este să omoare eventualii compuși patogeni introduși în organism odată cu mâncarea. Digestia și absorbția nutrienților are loc în intestin și culmea este că alimentele sunt mai ușor de digerat, când sunt amestecate cu apa.

Dacă apa este băută în timpul mesei, se amestecă cu alimentele solide și formează un fel de ciorbă, care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapidă a stomacului și încetinește viteza lui de golire. Așadar, apa nu doar că ține de foame, dar ajută la slăbit. Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei. Rețeta cea mai simplă pentru slăbit este o gură de mâncare, două de apă. Cât despre sucurile digestive, nicio grijă, acidul clorhidric din stomac topește și pietrele, chiar dacă este diluat cu apă.

Apa are un rol diferit în funcție de gradul de umplere al stomacului. Dacă e băută pe burta goală, într-unul, două minute, părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame, asta ca să-i contrazicem pe cei care spun ca să bei apă când ți-e foame, nu funcționează”, a mai spus Mihaela Bilic în cadrul emisiunii Doctor de bine, de pe Pro TV.

Citește și Rețeta de clătite a Mihaelei Bilic. Trucul pe care puțină lume îl știe: „Secretul unor clătite fine și gustoase stă în aluat”