Mihaela Bilic recomandă îngheţata care nu îngraşă. Se poate prepara în casă foarte rapid!

Înghețata este desertul cel mai savurat în perioada verii, fiind la mare căutare mai ales atunci când canicula devine insuportabilă.

03 iul. 2022, 19:20

Mihaela Bilic a declarat că singura înghețată care nu îngrașă este sorbetul de fructe. Acesta se prepară foarte rapid, din fructe dulci, aromate și bine coapte.

Înghețata este răcoritoare și delicioasă, dar are un dezavantaj știut de multă lume. Acest desert răcoritor și apetisant îngrașă. Specialistul Mihaela Bilic a mărturisit că există totuși o rețetă de înghețată care nu îngrașă. Conform acesteia, este o înghețată fără lapte și se obține doar din fructe.

Înghețata care nu îngrașă. Poate fi consumată în perioadele în care ții o dietă sau faci o detoxifiere a organismului

Mihaela Bilic a declarat că singura înghețată care nu îngrașă este sorbetul de fructe. Acesta se prepară foarte rapid, din fructe dulci, aromate și bine coapte. Mai mult, specialistul susține că nu este nevoie de adaos de zahăr. „Înghețata hidratează, răcorește, ne satisface pofta de dulce. Cu condiția să alegeți o variantă fără tone de alune și sirop de ciocolată”, a spus Mihaela Bilic.

Dr. Mihaela Bilic a declarat că în anii de rezidențiat la Spitalul Universitar mânca o cutie întreagă de înghețată pe zi. Cu toate astea, înghețata care nu îngrașă are limite. Aceasta trebuie mâncată după masă, ca desert, cu moderație, în limita a 1-2 cupe. De asemenea, aceasta trebuie semi-topită, deoarece plăcerea se dublează când un aliment dulce are consistență cremoasă.

Îngheţată de casă cu mascarpone şi fulgi de ciocolată. Reţeta pe care e musai să o încerci vara asta
„Asta era cura mea de slăbire autoinventată, pe cât de eficientă, pe atât de plăcută. 600 de calorii pe zi provenite exclusiv din produsul de care nu mă putean sătura, înghetata cu banane și ciolocată„, a mai spus medicul Mihaela Bilic, potrivit CSID. ro.

Cum se prepară sorbetul de fructe
Sorbetul este un desert delicios care se prepară din piure de fructe înghețate. Sorbetul nu conține lapte sau ouă, iar din acest se consideră o înghețată care nu îngrașă. Acesta poate fi făcut ușor de acasă, din fructe, precum căpșuni, zmeur, mure, ananas, mango, pepene galben sau roșu. Pentru a face un sorbet de fructe ai nevoie doar de fructe. Acestea se lasă la congelator jumătate de zi, după care se introduc în blender și se transformă în piure.