Mihaela Bilic recomandă un aliment care înlocuiește pâinea și are puține calorii: „Merită să gustați!”

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă un produs care înlocuiește cu succes pâinea și care are mult mai puține calorii.

30 mart. 2023, 11:26
Mihaela Bilic recomandă un aliment care înlocuiește pâinea și are puține calorii: „Merită să gustați!”
Cu ce înlocuiește Mihaela Bilic pâinea

Pâinea este un aliment pe care românii îl consumă aproape zilnic, chiar dacă poate aduce foarte multe calorii din cauza kilogramelor în plus. O variantă recomandată de nutriționistul Mihaela Bilic este porumbul expandat.

„Porumb…altfel
Nu, nu strâmbați din nas, nu sunt discuri de orez expandat! Este porumb cu un strop de sare și, credeți-mă, merită să gustați!
Tot pachetul are 25 g și 95 cal, adică exact cât o felie de pâine. Doar că nu e una, ci 5 bucăți pe care să faci sendvișul care îți place. Poate să țină și loc de fulgi de mic dejun în combinație cu iaurt sau lapte bătut.
Fiecare disc de porumb are 5 g și 19 cal, aproape nu contează ca și aport caloric! Vă promit, au gust de mămăligă răscoaptă, exact ca și coaja aurie care rămânea lipită de ceaunul bunicii!
Variantă de pâine fără calorii și fără gluten, ăsta e porumbul expandat!”, 
a scris Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Citește și: Cum arată cina ideală pentru a slăbi. Mihaela Bilic: ”Masa de seară are dublu rol”

Discurile de porumb sunt foarte bune pentru menținerea siluetei, dar și sănătoase, nu la fel putem spune și despre semințe, migdale și alune.  Chiar dacă sunt benefice pentru organism, ele nu sunt favorabile pentru organism, din cauza porției mari de calorii.

„Ce înseamnă o porție corectă de oleaginoase? 30 grame!!
Un astfel de ambalaj, care să conțină o porție corectă, nu mai există decât în avion. Când cumperi semințe, migdale, alune, fistic sau caju de la supermarket, punga are minim 100 g și peste 600 calorii. Chiar dacă sunt sănătoase, fructele oleaginoase îngrașă foarte tare! Atenție mare la cantitate, mâncați cât încape într-o palmă”, 
mai spune Mihaela Bilic.

Nutriționistul ne spune și cum trebuie să consumăm responsabil oleginoasele, fără să câștigăm kilograme în plus.

„Fructele oleaginoase ( alune, nuci, fistic, migdale, caju) sunt un concentrat de nutrienți, dar și de calorii. Pline de proteine, acizi grași nesăturați și minerale, ele pot reprezenta o gustare sănătoasă, un produs de ronțăit care să aibă și reale valențe hrănitoare. Singură grijă trebuie să fie cantitatea, un pumn este suficient!
Tot ce înseamnă semințe, nuci, alune satisface și alt mecanism înafara de hrănirea propriu-zisă și anume nevoia de ronțăială. Nu numai substanțele nutritive le căutăm în alune și migdale, ci și calmarea, eliminarea stresului, satisfacerea oralității (simți nevoia să ai gură sau mâinile ocupate). Dacă te apuci să ciugulesti fistic sau migdale și te opreșți când se termină pungă nici nu-ti dai seama când ai înghițit 500cal. Da, atât au în medie fructele oleaginoase.

Citește și: Ce mănâncă Mihaela Bilic într-o zi obișnuită. „Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele”

Există 2 strategii de protecție: fie cumpărați pungi mici, individuale (conțîn 25-30g) că să va limitați la un pumn, fie va ingreunati foarte mult „muncă”. Adică cumpărați toți acești samburi, fie că e vorba de alune, semințe sau fistic, în propria lor coajă. Și chinuiți-va să scoateți miezul micuț din învelișul lui lemnos. Nu doar că o să va ia mult timp (ceea ce înseamnă că încetinește din mâncat) dar la final nici cantitatea nu va fi mare pentru că mai mult decojiti decât mâncați. Că să nu mai punem la socoteală că un astfel de efort te face să te lași repede păgubaș)

În concluzie dacă vreți ronțăială nu faceți greșeală să luați fructele oleaginoase și semințele decojite. Alegeți variantele cu coajă în ambalajul cel mai mic, ocupați-va mâinile și gură cu desfacutul și curățatul lor, important nu e să mâncați ci să va calmați”, spunea Mihaela Bilic în urmă cu câțiva ani.