Ce mănâncă Mihaela Bilic într-o zi obișnuită. „Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele”

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a dezvăluit cum arată meniul ei zilnic care o ajută să aibă un stil de viață sănătos și să se mențină în formă.

22 mart. 2023, 09:18
Ce mănâncă Mihaela Bilic într-o zi obișnuită. „Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele”

Mihaela Bilic a explicat că nu îi mai e atât de greu să se abțină de la plăcerile nevinovate fiindcă s-a obișnuit foarte mult cu acest stil de viață. Nutriționista a dezvăluit că mănâncă, totuși, și fast-food.

Ce mănâncă Mihaela Bilic într-o zi obișnuită

„Pentru mine nu este o dietă, ci un stil de viață. Bugetul meu de calorii este foarte mic, și atunci prefer că îl cheltuiesc pe tot la o masă de seară, care să fie satisfăcătoare. Senzația de foame se educă asemenea unui mușchi. Pe o scară de la 0 la 10, trebuie să învățăm să mâncăm doar când ne este foame de nota 7. Pe parcursul zilei, beau cafea cu lapte, iaurt sau supă, iar la masa de seară mă răsfăț cu carne, salată și garnitură”, a dezvăluit ea pentru Viva.

Citește și Cum arată cina perfectă. La ce oră ar fi indicat să luăm ultima masă și ce ar trebui să cuprindă. Mihaela Bilic: „Evitați prăjelile, tocăturile și alimentele care fermentează”

Întrebată dacă micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, Mihaela Bilic a explicat că „dacă îți dorești să slăbești, micul dejun este contraindicat”.

Mihaela Bilic a mărturisit că ea mănâncă și fast-food, lucru la care, probabil, nu se aștepta nimeni. „Dacă fast-food înseamnă shaorma și pizza, atunci răspunsul este da”.

Nutriționista a dezvăluit că nu are alimente interzise de niciun fel. „Eu mănânc din toate și fac un efort să mănânc puțin. Nu am niciun fel de interdicții. Merg pe principiul: doza face otrava. Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos. Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele”.

Citește și Mihaela Bilic, despre beneficiile pe care le are coaja de portocală: „Crește senzația de sațietate, scade colesterolul din sânge, plus că are și mult calciu”

Mulți spun că o zi ideală cuprinde trei mese pe zi și două gustări. Iată ce părere are Mihaela Bilic: „Este ideal pentru un copil în creștere, care are stomacul mic și se mișcă mult. Însă adulții au nevoie de pauză alimentară de 5 ore între mese, iar micul dejun poate fi doar simbolic”.

Sfaturi pentru slăbit

„Este mare diferență între pofta minții și nevoile corpului. Slăbitul presupune disciplină și reguli stricte până când dobândim un echilibru alimentar. Nu suntem dispuși să facem efort pe termen lung. Abia după 100 de zile apare detașarea pentru pofte și mâncare, însă noi abandonăm mult mai devreme procesul. Ar trebui să perseverăm ca să ne fie cu adevărat ușor”.