Mihai Craiu atrage atenția: ‘Nu vă mai luați după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite’

Mihai Craiu avertizează că doar un sfert din copii va rămâne în școli dacă nu se respectă cu strictețe regulile anti-COVID 19.

16 sept. 2021, 23:23
Mihai Craiu atrage atenția: ‘Nu vă mai luați după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite’

Mihai Craiu atrage atenția. Medicul pediatru spune că cei care vă vând povești frumoase și vă oferă iluzia unei situații roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit. De asemenea, doctorul spune că în lipsa unor restricții dure cei mai mulți copii se vor infecta și numeroase școli vor fi închise.

Mihai Craiu atrage atenția: ‘Nu vă mai luați după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite’

„Nu toate merele frumoase sunt… nevinovate. Vom înțelege asta pe propria piele, mai curând sau mai târziu.Cei care vă vând povești frumoase și vă oferă iluzia unei situații roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit… Cum este cu școala? Ar trebui respectate FOARTE strict regulile deoarece în lipsa utilizării corecte a măștilor și în lipsa testării adecvate se observă infectarea a 75% din cei susceptibili în urmatoarele 3 luni… Fără mijloace de prevenție vor rămâne la școală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total școlile) în trimestrul I… Nu vă mai luați după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite”, a explicat medicul Craiu, pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Citește și: Serbările din prima zi de școală, transmise online. Ministrul Educaţiei: „Directorii unităților de învățământ au și această sarcină de a recomanda participarea în sistem hibrid și online”
 

Ca sprijin pentru previziunile sale, medicul român folosește statisticile din școlile din Statele Unite ale Americii.

„O să mai vorbim de cifrele din România peste câteva zile. Acum despre cele din SUA unde școala a început deja de 1 lună. Săptămâna trecută copiii și adolescenții au reprezentat 28.9% din totalul celor infectați cu noul coronavirus. Și cifrele sunt în creștere. De ce se întâmplă asta? Pentru că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta inițială (spune în acest material Profesorul Nigel Curtis din Australia, unul dintre cei mai reputați specialiști din lume in domeniul bolilor infecțioase, la copil)”, a precizat medicul Mihai Craiu.

Citește și: Mihai Craiu, semnal de alarmă privind efectele pandemiei asupra copiilor: Am văzut o mulțime de manifestări: leșin, ticuri, nevroze


loading...