Mihai Craiu, avertisment teribil pentru părinţi. Obiceiul care le pune copiilor viaţa în pericol

Mihai Craiu, celebrul pediatru român, a desființat mitul apărut pe rețelele de socializare potrivit căruia copiii au nevoie de vitamina D, motiv pentru care ar trebui scoși din casă în ciuda restricțiilor de circulație.

09 apr. 2020, 10:50
Mihai Craiu, avertisment teribil pentru părinţi. Obiceiul care le pune copiilor viaţa în pericol

Mihai Craiu susţine că expunerea la coronavirus poate fi mult mai gravă decât lipsa de vitamina D.

„E un mit foarte răspândit în social media, dar nu are la bază un suport științific. Cu siguranță, dacă un copil face o infecție virală cu SARS COV 2 sau cu altceva, impactul asupra sănătății e mult mai mare decât dacă se respectă reglementările în vigoare și distanțarea socială. Sunt experiențe din istoria relativ recentă, e cazul echipei de copii din Thailanda, acel grup a stat într-o peșteră în întuneric complet 18 zile și după ce au fost salvați nu au avut nicio modificare de imunitate și de niveluri de vitamina D. Sfatul meu pentru părinți e să scoată copiii în curte, pe balcon, la geamul deschis și să aștepte trecerea ordonanțelor militare și să putem să intrăm toți în viața de rutină”, a spus Mihai Craiu.

CORONAVIRUS. De ce nu afectează grav copiii. Explicaţia unui medic pediatru

Mihai Craiu susține și că măștile sunt necesare pentru copiii preșcolari sau școlari, dar nu și pentru bebeluși: „Dacă sunt foarte mici, nu le punem masca și îi lăsăm în cărucior. La persoanele de vârstă foarte mică sau inconștiente nu se pune masca, pentru că s-ar putea sufoca. Bebelușii vor fi purtați în brațe cu o minimă protecție, ca în perioada în care nu e pandemie”.

Medicul a vorbit şi despre vaccinarea copiilor în această perioadă.

„În principiu, nu e nicio contraindicație. N-ar trebui să speriem părinții. Dacă se respectă programarea și părintele vine cu copilul și așteaptă în mașină până îi vine rândul, riscul e mic”, a spus Mihai Craiu.