Mihai Dan Chirică: MAI ia toate măsurile necesare pentru eliminarea cozilor la paşapoarte şi la înmatriculări şi permise auto

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a deblocat din septembrie 2017 toate posturile care erau libere la serviciile de eliberare a paşapoartelor, a permiselor şi înmatriculărilor auto, astfel că, în cel mai scurt timp, după organizarea concursurilor şi angajările pe post, timpii de aşteptare la aceste servicii să se reducă, a declarat miercuri, la Braşov, secretarul de stat pentru relaţia cu instituţiile prefectului, comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică.

RomaniaTV.net
31 ian. 2018, 12:48
Mihai Dan Chirică: MAI ia toate măsurile necesare pentru eliminarea cozilor la paşapoarte şi la înmatriculări şi permise auto

„Conducerea MAI a dispus încă din luna septembrie 2017, la şedinţa de conducere a instituţiei, ca în cel mai scurt timp, cel puţin pe partea de paşapoarte, de permise şi înmatriculări auto să fie deblocate toate posturile care erau libere în acel moment, şi să fie scoase la concurs, lucru care s-a şi întâmplat. Suntem în procedură, aşteptăm să se finalizeze concursurile, să facem încadrările de personal, astfel încât timpii de aşteptare să scadă”, a precizat secretarul de stat.

Sursa citată a spus că pentru Braşov au fost deblocate un număr de şase posturi pentru cele două servicii, cinci pentru permise şi înmatriculări auto şi unul pentru paşapoarte.

„L-am rugat pe domnul prefect Marian Rasaliu să ia toate măsurile pentru ca procedurile de concurs să se desfăşoare în primul rând legal, să nu avem contestaţii şi, de urgenţă, după ce aceste angajări se vor face să se analizeze şi fluxurile interioare din cadrul celor două servicii, astfel încât timpii de aşteptare să scadă, iar populaţia să nu mai aştepte foarte mult la cozi”, a spus Mihai Dan Chirică.

Întrebat dacă şi la nivelul celorlalte judeţe din ţară situaţia la cele două servicii se va îmbunătăţi, acesta a precizat că au fost scoase la concurs toate posturile vacante, se aşteaptă încadrarea persoanelor, după care urmează „să vedem şi efectele”.

„Noi, conducerea Ministerului Afacerilor Interne, încercăm să luăm toate măsurile pentru a nu mai avea cozi. Eliminarea taxei de înmatriculare a generat cozi cel puţin pe partea de înmatriculări. Sperăm ca în următoarea perioadă situaţia să se îmbunătăţească odată cu angajările de personal”, a afirmat Mihai Dan Chirică.

În ceea ce priveşte activitatea Instituţiei Prefectului Braşov pe anul 2017, reprezentantul MAI a apreciat-o ca fiind una foarte bună, iar despre prefectul Marian Rasaliu a spus că este „un om echilibrat”.

„În primul rând de asta avem nevoie, să fim echilibraţi”, a punctat sursa citată.

Secretarul de stat în MAI a participat miercuri, la Braşov, la prezentarea Raportului de activitate al Instituţiei Prefectului pe anul 2017.