Avocatul lui Dan Tudorache: „Vom solicita anularea alegerilor şi reluarea lor de la zero”

Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, a declarat, joi, la România TV, că a depus o contestaţie la Biroul Electoral Central pentru ca alegerile la Primăria Sectorului 1 să fie anulate şi reluate "de la zero". Mai mult, apărătorul edilului social-democrat a anunţat că este efectuată o urmărire penală pentru a fi verificat modul în care au intrat în Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 persoanele surprinse de camerele de supraveghere.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 14:56
Avocatul lui Dan Tudorache: „Vom solicita anularea alegerilor şi reluarea lor de la zero”

Din punctul său de vedere, avocatul Mihai Drăgan a explicat că alegerile pot fi anulate.

„Din punctul nostru, pot fi anulate. Tocmai asta am şi solicitat. În următoarele minute pleacă contestaţia de la noi către Biroul Electoral Central, prin care asta solicităm. Solicităm o punere în termen, având în vedere că am luat la cunoştinţă faptele care stau la baza solicitării noastre în ultimele 24 de ore”, a afirmat Drăgan, în direct, la România TV.

„Vom solicita anularea alegerilor şi reluarea lor de la zero”, adăugat el.

Cine sunt cei despre care PSD susţine că umblau la sacii cu voturi la Sectorul 1. BES 1 vine cu explicaţii

Avocatul care-l reprezintă pe edilul Sectorului 1, Dan Tudorache, a mai precizat că a fost demarată o anchetă pentru a stabili dacă persoanele surprinse în imagini de camerele de supraveghere au păstruns legal în  Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, în încăperea în care se aflau buletinele de vot.

„Se desfăşoară activităţi de urmărire penală pentru a se verifica modul în care s-a pătruns în încăperea respectivă, dacă au fost respectate procedurile legale. Din punctul nostru de vedere nu au fost respectate”, a menţionat apărătorul lui Tudorache.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut primele precizări în cazul scandalului de la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1. Vela a anunţat că şapte procese verbale sunt analizate de anchetatori şi că în urma verificărilor 23 de persoane care au semnat documentele, din partea tuturor formaţiunilor politice, vor fi audiate pentru stabilirea adevărului. Marcel Vela a ţinut să precizeze că nici MAI şi nici Guvernul nu au vreo implicare în procesul electoral.

Marcel Vela, în scandalul de la Sectorul 1: 23 de persoane care au semnat şapte procese verbale vor fi audiate

 

 


loading...
Partenerii noștri