Mihai Fotino a fost înmormântat la cimitirul Bellu din Capitală

Mihai Fotino, care a murit luni, 13 ianuarie 2014, la vârsta de 83 de ani, a fost înmormântat miercuri, 15 ianuarie, la cimitirul Bellu din Capitală.

14 ian. 2014, 11:13
Mihai Fotino a fost înmormântat la cimitirul Bellu din Capitală

MIHAI FOTINO a murit la 83 de ani. Trupul neînsufleţit al actorului Mihai Fotino a fost depus marţi, la Biserica Mavrogheni, aflată lângă Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti. Miercuri, sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Mihai Fotino a fost depus în Sala Media a Teatrului Naţional Bucureşti.

Citeşte şi: MIŞU FOTINO A MURIT. Drama IMENSĂ trăită de actor în ultimii ani de viaţă: „Regret că sunt HANDICAPAT”

Mihai (Mişu) Fotino, actor al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), a murit la vârsta de 83 de ani, luni, în jurul orei 15.30, la Spitalul Elias din Capitală, unde era internat de aproape o săptămână. Mişu Fotino a murit după o lungă şi grea suferinţă.

Maestrul Mihai Fotino (Mişu Fotino) a încetat din viaţă, în cursul zilei de azi (13 ianuarie 2014 – n.r.), la vârsta de 83 de ani. În cei peste 50 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, artistul a dat viaţă unor personaje memorabile. Îţi mulţumim, Maestre!„, potrivit unui mesaj publicat de TNB pe pagina oficială de Facebook.

Născut pe 14 septembrie 1930, în Bucureşti, Mihai Fotino (cunoscut şi ca Mişu Fotino), şi-a construit o carieră bogată în teatru, dar şi în cinematografie şi în televiziune abordând mai ales genul comediei.

Vezi şi: MIŞU FOTINO A MURIT. Vezi cele mai importante roluri şi cele mai amuzante scenete

Mihai (Mişu) Fotino, decedat luni la vârsta de 83 de ani, a trăit o poveste demnă de un film. Născut în 1930 la Bucureşti, el nu şi-a cunoscut adevărata mamă decât foarte târziu.

Mihai Fotino şi-a cunoscut mama la 40 de ani

Era fiul unui actor celebru al României interbelice, pe nume tot Mişu Fotino, director al Teatrului din Cernăuţi timp de câţiva ani, şi s-a născut dintr-o relaţie de scurtă durată cu o fată.

„Acolo m-a conceput pe mine, dar mama era prea tânără, s-au despărţit curând şi pe mine m-a crescut pap. Cu un tată atât de blând ca al meu, care mă adora, pur şi simplu, şi alături de el şi celelalte soţii ale sale (mai multe, de-a lungul timpului), pot spune că am avut o copilărie fericită. Am fost atât de răsfăţat de lumea teatrala si neteatrala, incat ma mir ca nu mi-am ratat cariera. Cati copii s-ar putea mandri, ca si mine, ca au fost tinuti pe genunchi de marele Iancu Brezeanu, alintati de Tudorica Musatescu si de alti buni prieteni ai tatalui meu?”, a povestit Mihai Fotino într-un interviu acordat revistei „Formula AS”. El şi-a cunoscut adevărata mamă abia la 40 de ani, printr-o întâmplare. A căutat-o şi a găsit-o. 

„Era rămăsese la Cernăuţi. Ne-am privit ca doi străini şi nu ne-am mai întâlnit niciodată”, a spus actorul în acelaşi interviu.