Mihai Leu împlineşte 54 de ani. Marele campion a învins cancerul: „Nu sunt bogat, sunt fericit!”.

Mihai Leu, primul român campion mondial la box profesionist, împlinește, luni, vârsta de 54 de ani. După două centuri mondiale, a trecut la automobilism, unde a devenit campion naţional, şi a ieşit învingător din lupta cu o boală teribilă.

13 feb. 2023, 11:45
Mihai Leu împlineşte 54 de ani. Marele campion a învins cancerul: „Nu sunt bogat, sunt fericit!”.
Mihai Leu împlineşte 54 de ani. Marele campion a învins cancerul: "Nu sunt bogat, sunt fericit!".

Mihai Leu împlineşte 54 de ani. Povestea sa începe în 1987, când a devenit campion mondial de box la juniori. A a fugit în Germania, ascuns într-un camion, sub scaunul şoferului, dar s-a întors în ţară după Revoluţia din 1989.

Citeşte şi: Bogdan Socol, refuzat de toate televiziunile din România. „Toţi i-au închis ușa în nas! Bine că e loc pentru piţipoance”

Pe 22 februarie 1997 a cucerit centura mondială la categoria semimijlocie a versiunii World Box Organization (WBO), după ce l-a învins la capătul a 12 reprize pe panamezul Santiago Samaniego. Pe 20 septembrie, în acelaşi an, şi-a păstrat tutlul mondial după ce l-a învins, tot după 12 reprize, pe irlandezul Michael Carruth. Apoi a fost nevoit să se retragă din ring, ca urmare a unei accidentări la braţ, după un palmares de 28 de meciuri, 28 de victorii, 10 prin KO. S-a relansat în raliuri, devenind campion naţional în 2003.

Citeşte şi: Toni Iuruc a combinat o blondă la Uanderful. Cum s-a terminat flirtul dintre ex-soţul Simonei Halep şi bomba-sexy FOTO

În 2014, Mihai Leu a fost diagnosticat cu cancer la colon. A petrecut două luni în spital, a trecut prin două operații, a făcut chimioterapie, a urmat un tratament la Viena și a reuşit să învingă teribila boală. „Am avut multe momente grele în viață, dar cred că întotdeauna este cel mai important să înveți din greșeli, să fii optimist, să ai puterea să treci peste ele. Sportul m-a ajutat foarte mult, pentru că în ringul de box iei lovituri. Trebuie să fii în stare să rămâi în picioare, să-ți păstrezi calmul. Tot ce am făcut în sport m-a influențat și în viața de zi cu zi. Sunt bine, sunt chiar foarte bine, mă simt bine. E totul în regulă. Cel mai important lucru este că am o familie minunată și mă înțeleg foarte bine și cu soția și cu băiatul. În rest, sincer acum, dacă am 100 de lei în buzunar sunt fericit, dacă am numai cinci, sunt la fel de fericit”, a spus Mihai Leu pentru Click!.