Mihai Mărgineanu este în doliu. Artistul a pierdut un prieten apropiat: „Știu cine a fost și ce a însemnat”

Chitaristul trupei Mihai Mărgineanu & Band, Andrei Cristian Vlad, a murit în acest weekend. Tânărul artist avea mai mlte probleme de sănătate și a lăsat în urmă pe toată lumea plină de durere.

06 iun. 2022, 08:37

Tristul anunț despre moartea lui Andrei Cristian Vlad a fost făcut chiar de către liderul formației în care activa, celebrul Mihai Mărgineanu

Mihai Mărgineanu este în doliu. Chitaristul din trupa lui a murit

Artistul a publicat un mesaj emoționant pe Facebook, în care și-a exprimat admirația pentru regretatul artist.

„Motanu’ pentru prieteni, Andrei Cristian Vlad a murit aseară. Chitaristul care a făcut că rock-ul și blues-ul să intre pe aceiași ușa cu muzică noastră! Prietenii știu cine a fost și ce a însemnat. Tot ceilalți vor afla de la noi”, a scris artistul Mihai Mărgineanu pe Facebook.

Și Mihai Bobonete a fost foarte apropiat de Andrei Cristian Vlad. Actorul și-a exprimat și el regretul față de moartea chitaristului.

Citește și: Mihai Bobonete este în doliu! Şi-a pierdut prietenul care l-a sprijinit cel mai mult. „Unul dintre cei mai deştepţi oameni”

„Acest om mi-a fost foarte drag, mi-a fost sprijin când bananaiam prin negura incertitudinii acum 20 de ani și a fost, fără îndoială, unul dintre cei mai deștepți oameni pe care i-am cunoscut de-a lungul viețîi mele.

Motanu avea umor, cânta dumnezeiește la chitară, știa istorie de dădea pe afară.

Într-o seară, la Măgura, pentru că eram mai mulți decât ținea casă, eu și Motanu am dormit pe prispă. Plouă frumos și picăturile care se loveau de marginea garduletului ce delimita prispă, se spărgeau și ne umezeau mutrele noastre și ochi noștri închiși. Motanu tot turuia o legendă despre Ghica, asasinat și alte alea… deodată am auzit strigăte prin ploaia nopțîi și la câteva secunde îl vedem pe Cristi Horia (Vioară) ieșind din căsuța din valea și tremurând pe motivul că văzuse o fantomă la capul patului , care fantomă avea un opaiț și ii zâmbea periculos.

L-am calmat, am ras, am mai băut ceva și ne-am culcat liniștiți dar înainte să adormim eu i-am zis lui Motanu:
-Ba ce tâmpit e Vioara, cum dreacu să vezi fantome în întuneric mă nene?
-E bine ba Bobo…
-E bine Motane? Ce draci e bine!
-E bine ba Bobo căci eu cred că prostii văd în întuneric doar beznă iar deștepții sau oamenii care au ceva în cap, vor vedea tot timpul ceva în întuneric…

Motane să nu te superi că doar asta mi-a venit acum…Drum lin și să le zdrangani și ălora chitară ta electrică până li s-or ridică penele pe aripi!!!”, a scris Mihai Bobonete pe pagina sa de Instagram.

Artistul era grav bolnav

Andrei Cristian Vlad, chitaristul lui Mihai Mărgineau, suferea de astm și diabet. În 2020, chiar la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, Andrei Cristian Vlad povestea un episod în care s-a considerat neîndreptatățit de autoritățile statului.

Citește și: Doliu la ISU. A salvat multe vieţi, dar a murit într-un tragic accident. Colegii nu l-au putut salva

După cum spune chiar el la vremea aceea, artistul avea astm, dar și diabet. Fără să stea pe gânduri, chitaritsul din Mărgineanu Band s-a îndreptat imediat spre farmacie, pentru a face rost de medicamentele necesare pentru a mai trece cu bine peste o noapte. Poliția nu l-a crezut atunci, dialogul controversat fiind făcut public chiar de el.

„Unde mergeți?!

– La farmacie. Am astm, diabet și oricum încă nu e 22.

– Nu vă credem. Cred că mergeți să vă luați țigări și băutură.

– De la farmacie?! Îmi iau și d-alea dacă ordonați dumneavoastră, dar nu cred că au pe stoc la farmacie. Nici măcar spirt, dar din ăla nu am prea servit până acum.

– Aaa nu, dar de la benzinărie.

– Pai până la benzinaria cea mai apropiată, fac juma de ora pe jos, dacă nu bate vântul din față.

– Actele va rog”

Conversația s-a încheiat cu o amendă pentru artist, care nu a avut niciun drept de contestație, scriu jurnaliștii de la Podul.