Mihai Mărgineanu nu a ascultat manele niciodată. De ce nu agreează artistul acest gen muzical: „Mi se pare că cei care iubesc maneaua sunt la un anumit nivel intelectual”

Invitat la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai”, Mihai Mărgineanu a explicat de ce nu a putut asculta niciodată o manea până la final. Ce părere are artistul despre persoanele care ascultă acest gen muzical.

24 apr. 2023, 08:31
Mihai Mărgineanu nu a ascultat manele niciodată. De ce nu agreează artistul acest gen muzical: „Mi se pare că cei care iubesc maneaua sunt la un anumit nivel intelectual”
De ce nu ascultă Mihai Mărgineanu manele

Invitatul din ultima ediție difuzată a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” a fost Mihai Mărgineanu, îndrăgit cântăreț român.

Artistul este cunoscut pentru piesele care l-au consacrat, fiind și cele mai populare piese ale sale, „Mă iubește femeile” și „Paraschivo”, pe care toți românii le-au auzit cel puțin o dată la petreceri.

Acesta a vorbit despre faptul că nu îi plac deloc manelele și a menționat că nu consideră acest gen muzical nu este, de fapt, un gen muzical în adevăratul sens al cuvântului.

Mai mult, Mihai Mărgineanu spune despre oamenii care ascultă manele că au un intelectual sub medie, iar cei care le cântă o fac doar pentru bani.

Citește și: Cum a fost fotografiat Mihai Mărgineanu în trafic. Artistul era foc şi pară

De ce nu ascultă Mihai Mărgineanu manele

„N-am ascultat niciodată o manea cap-coadă. Maneaua mi se pare un curent, nu neapărat un stil muzical, pentru că nu este un stil muzical. Maneaua adevărată a apărut în România odată cu fanarioții, când fanarioții au venit cu instrumentiștii lor din Istanbulul actual, din fostul Constantinopol, care nu aveau vorbe.

Acele cântece, din care dansau cadânele sau dansatoarele… Țiganii din România, pe vremea aia cei mai buni lăutari, au băgat și versuri la aceste cântece, și așa apărut maneaua culeasă de Anton Pann. Mult timp, după aia, s-a cântat Barbu Lăutaru și toți de origine romă sau de origine română cântau manele, dar ele au fost deteriorate de influența arabă, care e o influență foarte bună.

Citește și: Cine este soţia lui Mihai Mărgineanu. Andreea şi actorul s-au căsătorit pe o plajă din Vama Veche

Acum, nu este neapărat influența, este vorba de mesajul pe care îl lasă și de starea pe care mi-o dă mie, nu altora. Mie-mi dă o stare proastă și mie mi se pare că totul este un fake (n.r.: fals), este o închipuire și este o problemă a societății în general. De fapt, este un nivel foarte scăzut, unii ar spune un nivel foarte scăzut de frecvență.

Mi se pare că cei care iubesc maneaua, acest gen muzical, sunt la un anumit nivel intelectual și la un anumit nivel de simțire. Și nu neapărat la un nivel mediu, ci sub mediu, asta am observat eu, s-ar putea să greșesc foarte tare.

Pe de altă parte, mie mi se pare că foarte mulți cântăreți de manele, care unii sunt artiști, cântă acest gen pentru că este un gen din care reușesc să își hrănească copiii”, a explicat Mihai Mărgineanu, potrivit kanald.ro.