Mihai Mitran, generalul responsabil cu paza lui Ceaușescu, a murit în Belgia

În data de 22 decembrie 1989 a fost arestat și dus la unitatea militară din Șoseaua Olteniței, București, unde a mărturisit că a fost torturat și scos de două ori în fața plutonului de execuție

12 iul. 2022, 21:17
Mihai Mitran, generalul responsabil cu paza lui Ceaușescu, a murit în Belgia

Mihai Mitran, omul care a răspuns de paza cuplului Ceaușescu înainte de Revoluție, a încetat din viață la o clinică din Bruxelles.

Generalul a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și Școala Militară de Ofițeri Activi din Ministerul de Interne, specializarea informații. Cum înainte de anul 1989 a făcut parte din fosta Direcție de Securitate și Gardă Prezidențială, răspunzând de protecția familiei Ceaușescu și a demnitarilor din cartierul Primăverii, precum și de presa română, Mihai Mitran s-a confruntat cu furia protestatarilor în timpul Revoluției.

Doliu în lumea miliardarilor! Una dintre cele mai bogate femei din lume, celebră pentru numeroasele sale acte de caritate, răpusă de cancerul pancreatic
În data de 22 decembrie 1989 a fost arestat și dus la unitatea militară din Șoseaua Olteniței, București, unde a mărturisit că a fost torturat și scos de două ori în fața plutonului de execuție. În primăvara anului 1990 i s-a stabilit nevinovăția și a fost eliberat. După înființarea Serviciului Român de Informații, în 26 martie 1990, a fost repus în funcția de comandant de unitate în cadrul SRI.

Mihai Mitran a scris 15 cărți împreună cu senatorul Marius Marinescu și generalul Adrian Eugen Cristea, șeful Securității lui Ceaușescu, volume care se referă la evenimentele petrecute în perioada 1944-1990.

Doliu imens în televiziune. Prezentatorul care emoţiona lumea cu comentariile sale sportive a murit subit