Mihai Neşu: „Fiţi alături de mine şi credeţi în minuni!” Cum decurge o zi din viaţa fostului fotbalist

Fundația Mihai Neșu construiește un centru de recuperare.

RomaniaTV.net
16 oct. 2020, 04:53

Mihai Neșu, prin intermediul Fundației pe care o conduce, luptă să construiască un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități, lângă Oradea. Pentru a-l ajuta, poți trimite SMS cu mesajul CRED la numărul 8844. Vei dona lunar suma de 2 euro. Procedura e simplă. Cine vrea să ne susțină proiectul și să ajute copiii cu dizabilități care au nevoie zilnic de terapie, iar costurile ajung la niște sume foarte mari, pentru că sunt cele mai bune din lume, pot trimite un SMS cu mesajul CRED la numărul 8844. Firmele care au profit, sperăm că mai sunt în această perioadă, dacă e vreuna care crede în proiectul nostru și vrea să îl susțină, pot direcționa din impozitul pe profit către noi. Ar fi un lucru extraordinar. Terenul pe care l-am cumpărat pentru Centru a fost plătit aproape în totalitate din banii donați de firme

 
Mihai Neșu (37 de ani) ne îndeamnă să avem încredere în selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani), fostul său coleg de la FCSB.

Mirel Rădoi a fost criticat de o bună parte a oamenilor de fotbal. Motivele au fost diverse, unele justificate, altele mai puțin. Selecționerul are însă un suporter devotat în Mihai Neșu. Acesta îndeamnă toți fanii la încredere și răbdare. „M-am uitat ieri la meci, am rezistat până la final. Mai urmăresc fotbalul. Nu știu pe ce plan să îl pun, dar având în vedere că Mirel antrenează acolo, mă uit. Am fost foarte trist după meciul cu Islanda. Îmi pare rău pentru aceste 3 rezultate. Sper ca următoarele meciuri să revină la nivelul pe care l-au arătat cu Austria, atât în tur, cât și în retur. Nu poți spune că au jucat rău”, a declarat Mihăiță Neșu la „Digi Sport Special”.

 

„Eu mai lipsesc să zic ceva, în toată debandada asta. Mirel e o persoană la care țin foarte mult, mi-e foarte drag, a fost un exemplu pentru mine cât am jucat la Steaua. Un căpitan adevărat. El știe cel mai bine. Peste o săptămână, două, când se liniștește, e suficient de matur și de ambițios pentru a lua cea mai bună decizie. Eu sunt împotriva criticilor, vreau să văd doar părțile bune. Am văzut în viața mea, asta destul de scurtă, că e bine să vezi binele din jurul tău. Vreau să rămân un suporter al naționalei, al lui Mirel. Asta înseamnă suporter”, a spus Neșu.

Cum arată viața lui Mihăiță Neșu la aproape zece ani de când a rămas paralizat: „Scriu cu gura, de aceea am contracturi”

La 9 ani și jumătate după ce a rămas paralizat, fostul fundaș stânga al Stelei, al lui Utrecht și al naționalei României a dezvăluit cum a decurs progresul său, cu toate că medicii îi dădeau șanse foarte mici să se mai miște vreodată.

Acum, Neșu e nevoit să folosească un scaun cu rotile, își poate folosi parțial mâna dreaptă și poate mișca alte părți ale corpului.

„De 4 ani am cam același program, așa că sunt într-un cantonament continuu. În ultima lună am început și cu două antrenamente pe zi. De dimineața până la masa de prânz trebuie să fac cu o bicicletă care mișcă mâinile și picioarele.

Trebuie să fac cam jumătate de oră mâini și jumătate de oră picioare. După aia, încă vreun sfert de oră, pe un touch screen, trebuie să fac, ca la școală, cerculețe, bețigașe, cu mâna pe care o pot mișca mai bine.

După masa de prânz am kinoterapie la fundație, cam o oră și jumătate-două ore pe zi. Eu mișc ce pot să mișc cu mâinile și terapeuta mea îmi mișcă picioarele și îmi mai face masaj acolo unde mai am contracturi.

De doi ani am o cană adaptată, pe care o pot lua în poziția asta, o pot lua de pe masă și pot să beau apă cu ea dacă e cam pe jumătate, dacă nu e prea grea, și apoi pot să o pun înapoi. Ăsta e un progres mare. Și acum încercăm să întărim mâna cât se poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, să pot să beau cu cana plină.

Dar sunt mulțumit de cum evoluează. Cu bățul ăsta scriu pe Whatsapp. Mă mișc repede, de aia am atâtea contracturi la mușchii de la ceafă, de la spate, la mușchii de sus. De la cât folosesc bățul. Dar am terapeuți buni, care au grijă de mine”, a spus Mihai Neșu în exclusivitate la Digi Sport Special.

 


loading...
Partenerii noștri