Mihai Neşu a trecut prin momente grele: „Am avut gânduri să nu îţi mai doreşti să trăieşti”

Fostul jucător Mihai Neșu spune, la mai bine de 10 ani de la accidentul care l-a lăsat paralizat, că a descoperit o nouă latură a vieții, care îi creează mult mai multe satisfacții decât avea când era în activitate.

07 nov. 2021, 11:39
Mihai Neşu a trecut prin momente grele: „Am avut gânduri să nu îţi mai doreşti să trăieşti”

Mihai Neşu este imobilizat într-un scaun cu rotile și a învățat să își trăiască viața aproape independent de cei din jur, fiind extrem de fericit că a găsit modalitatea prin care să fie în continuare de ajutor. Fostul fotbalist recunoaște, însă, că în perioada de după accidentare a sperat că își va reveni complet.

„Nici nu concepeam că nu o să fiu iar sănătos! Văzând că progresele nu erau așa cum speram eu, deși ele erau foarte mari. Am avut gânduri să nu îți mai dorești să trăiești, dar ceva m-a făcut să merg mai departe, să caut care e sensul pe pământ. Dacă tot nu ai murit, ce faci? Cu ceva tot trebuie să fii de folos. Mi-a luat foarte mult timp și căutări, până prin 2016, când am fost în căutare să înteleg de ce mai traiesc, ce mai am de făcut”, a mai spus Mihai Neșu.

Concluzie fermă a lui Mihai Neșu, la un deceniu după ce a rămas paralizat: „Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist!”. Detalii despre teribilul accident din 10 mai 2011

Mihai Neşu are alte obiective acum. Orădeanul construiește, prin intermediul fundației sale, un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități și spune că acest proiect care i-a acaparat viața îl face extrem de fericit. Fostul fotbalist realizează acum care sunt adevăratele valori ale vieții și spune că, dacă ar fi să o ia de la capăt, nu ar mai alege drumul carierei sportive.

Mihai Neșu și-a redescoperit acum pasiunea pentru arhitectură și design, pe care o pune în slujba proiectelor fundației pe care o coordonează. Fundația Mihai Neșu a pornit deja construcția unui centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități, proiect care îl face pe fostul jucător să se simtă mai împlinit decât a fost vreodată. El recunoaște că nu s-ar mai face fotbalist acum dacă ar avea de ales încă o dată, dar nu din cauza accidentului, ci a faptului că viața are de oferit satisfacții mult mai mari.

„Viața mea e mult mai fericită și împinită decât când eram sănătos! Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist. Sunt lucruri foarte frumoase care îți aduc bucurii, în afară de fotbal. Acum, de când am centrul de copii cu dizabilități, am o bucurie foarte mare pentru că pot să le fiu de folos și mi-am redescoperit pasiunea pentru design și arhitectură.

Ce s-a ales de femeia care l-a părăsit pe Mihai Neșu după accident. Cum arată acum Maria și cum își câștigă existența!

Mama a fost un arhitect foarte bun și avea tot timpul dorința de a face lucruri noi. Am moștenit de la tata talentul pentru fotbal și de la mama pasiunea pentru arhitectură, design și decorații interioare”, a declarat Mihai Neșu în cadrul unui interviu oferit postului Digi 24. În urmă cu mai bine de 10 ani, Mihai Neșu era jucătorul olandezilor de la FC Utrecht și, pe 10 mai 2011, s-a prezentat la antrenamentul care avea să îi schimbe cursul vieții. Fundașul a povestit cum a fost accidentat involuntar de un coechipier, pe care nu l-a considerat niciodată vinovat pentru ce i s-a întâmplat.

Mihai Neşu, despre viaţa de după accident: „S-a schimbat radical. Radical în bine”

„La un duel m-am ciocnit cu un coleg. Amândoi urmăream mingea. Eu am făcut o alunecare, el era în alergare. Gâtul meu s-a ciocnit de piciorul lui și s-a creat o lovitură tare care mi-a secționat puțin măduva spinării și am rămas instantaneu paralizat. Am stat o lună în spital, apoi șase luni la centrul de recuperare și, când m-am întors acasă, am încercat să îmi reiau viața normală. Șansa a fost că după un an am ajuns în America, unde am făcut terapie timp de cinci luni și am învățat foarte multe lucruri.

După ce m-am accidentat am avut o liniște că nu o să mai joc fotbal. Cariera de fotbalist e și foarte stresantă, și nu am simțit lipsa carierei de fotbalist. Dar, îmi doream să fiu din nou sănătos și nu înțelegeam de ce nu fac progresele dorite. La un moment dat m-am oprit să mai fac terapie, și din cauza asta am ajuns și la terapie intensivă”, a mai spus Mihai Neșu.