Mihai Răzvan Ungureanu: Aş RENUNŢA la candidatura la Preşedinţie pentru unitatea dreptei

Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Forţei Civice, a declarat, vineri, că ar fi dispus să renunţe la candidatura la Preşedinţie dacă aceasta ar fi o condiţie pentru unitatea dreptei, obiectiv spre care acum îşi îndreaptă toată atenţia.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 09:43
Mihai Răzvan Ungureanu: Aş RENUNŢA la candidatura la Preşedinţie pentru unitatea dreptei

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, pentru Gândul, că decizia sa de a candida la prezidenţiale rămâne valabilă, dar ar fi dispus să renunţe la aceasta.

Toată atenţia mea se duce acum spre altceva, către unitatea dreptei. Pe jumătatea de centru-dreapta, trebuie să se ajungă la constituirea unui unic partid. Fuziunea este o cale corectă. (…) Niciun sacrificiu nu e prea mare pentru ajungerea la acest obiectiv. Aş renunţa la candidatura la Preşedinţie, dacă aceasta ar fi condiţia pentru unitatea dreptei”, a spus Ungureanu.

Ungureanu a arătat că, între Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, ar „susţine candidatul care va corespunde tiparului agreat de toţi”.

SCENARII pentru prezidenţiale: PMP, singur în cursa pentru Cotroceni. Cine vor fi candidaţii PDL-PNL şi PSD

Întrebat despre o colaborare cu Elena Udrea, MRU a răspuns: „Eu pot lucra cu oricine. Orice vot e un vot util. Felul meu de a fi nu funcţionează în termenii excluziunii. Eu vorbesc despre vot. Unitatea dreptei înseamnă mult mai mult decât atât. După europarlamentare, e necesară o doză de discreţie şi tact, e bine să tăcem ceva mai mult şi să să lucrăm proporţional cu tăcerea noastră”.

Ungureanu a precizat că au fost discuţii purtate la sfârşitul anului trecut de a se alătura PMP. „Nu am mers mai departe pentru că mult  prea repede s-a vorbit de fuziune prin absorbţie. Discuţia era să fiu capul de listă la europarlamentare”, a declarat liderul FC.

MRU, despre candidatul unic al dreptei: Nu există orgoliu de nedepăşit pentru atingerea acestui obiectiv