Mihai Şora, inclus de POLITICO pe lista personalităţilor ce ar putea influenţa Europa

Publicaţia POLITICO a prezentat marţi o listă cu 28 de personalităţi europene, câte una din fiecare stat membru al UE, despre care estimează că anul viitor ar putea juca un rol în modelarea Europei, din România alegându-l pe filosoful Mihai Şora.

RomaniaTV.net
04 dec. 2018, 16:27
Mihai Şora, inclus de POLITICO pe lista personalităţilor ce ar putea influenţa Europa

Lista este deschisă de liderul extremei-drepte italiene, vicepremierul şi ministrul de interne Matteo Salvini, celelalte 27 de personalităţi fiind împărţite în trei categorii: oameni de acţiune, visători şi perturbatori. Ei au fost selectaţi de POLITICO atât din rândul oamenilor politici, cât şi al activiştilor, personalităţilor culturale sau al celor care s-au remarcat în sectorul înaltelor tehnologii.

Despre Mihai Şora publicaţia POLITICO subliniază că este cel mai vârstnic dintre cei 28, are 102 ani, amintind că s-a remarcat în timpul protestelor antiguvernamentale din România. ”El este o figură obişnuită a demonstraţiilor de stradă, denunţă proiectele miniere dăunătoare mediului sau protestează împotriva legilor despre care spune că pot afecta combaterea corupţiei”, mai notează POLITICO despre Mihai Şora, care în respectiva listă se regăseşte în grupul ”perturbatorilor”.

”Selecţia noastră nu trebuie privită ca o validare, ea arată cine credem noi că va influenţa dezbaterea europeană”, explică Stephan Faris, editor la POLITICO. ”Sperăm că ierarhia noastră pe 2019 va declanşa discuţii, chiar şi contestări”, adăugă el.