Mihai Şora, îndemn la vot: Câteva minute şi câţiva paşi pentru anii ce stau în faţă

Publicat: Sâmbătă, 25 Mai 2019 16:44 // Actualizat: Sâmbătă, 25 Mai 2019 16:44 // Sursa: romaniatv.net

Filosoful Mihai Şora îndeamnă lumea să meargă la vot duminică și se dă pe el ca exemplu, arătând că are de făcut 875 de paşi mici până la secţia de votare. ”Nu pregetaţi să-i faceţi”, spune Şora într-un clip video.

"Dragi prieteni, vorbiţi cu cei din jur, cu părinţii, cu bunicii, cu prietenii voştri, să iasă la vot. Nimic nu mi se pare mai periculos pentru democraţie decât nepăsarea. Nepăsarea înseamnă să nu fii sensibil la soarta ţării tale şi a semenilor tăi. Când nu-ţi pasă de viaţa celor din jurul tău, de fapt nu-ţi pasă nici de viaţa ta: nu trăieşti în peşteră, printre lilieci şi coleoptere; trăieşti printre oameni şi de soarta lor depinde şi soarta ta. Nu poţi fi – tu, singur! – fericit şi împăcat dacă cei din jurul tău suferă, dacă nu au acces la o educaţie decentă, dacă se chinuie în spitale insalubre, dacă mor sfârtecaţi în accidente pe şosele desfundate, dacă sunt hărţuiţi în fel şi chip de incompetenţă, rea-voinţă, de hoţie şi netrebnicie. Mergeţi la vot şi luaţi-i cu voi şi pe nehotărâţi, pe leneşi, pe uituci, pe lasă-mă-să-te-las şi pierde-vară", a scris, sâmbătă pe Facebook, Mihai Şora.

El spune că a încercat să convingă mulți oameni să iasă la vot.

"În ultima vreme, am stat de vorbă cu zeci de oameni, am încercat să-i conving să-şi rupă câteva minute din viaţă şi să meargă la vot: câteva minute pentru anii ce le stau în faţă. Câteva minute şi câţiva paşi", a mai scris filosoful pe Facebook.

Mesajul este completat cu un clip video în care arată că are de făcut 875 de paşi mici până la secţia de votare.

"Nu pregetaţi să-i faceţi şi puneţi stampila, după ce v-aţi gândit bine, pe numele celui mai potrivit să ne reprezinte", spune Mihai Şora.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri europarlamentare 2019 Mihai Șora
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 mai 09:26
Răspunde | Votează email 0 email
NAE
Stafia anei pauker da sfaturi poporului.Asta este dus cu sorcova!!!
26 mai 07:17
Răspunde | Votează email 0 email
costica alexa
Cred ca recomanda sa votam pe sefa lui ;Ana Pauker; ,fariseu fripturist crede ca uitam cine-a fost.
1
EUR
4.8415
RON
27 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H