Mihai Tudose: Am trimis demisia ministrului Apărării către Cotroceni. Marcel Ciolacu va asigura interimatul

Premierul Mihai Tudose a declarat la România TV că a acceptat demisia ministrului Apărării Adrian Ţuţuianu şi că documentul a fost deja trimis preşedintelui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

RomaniaTV.net
05 sept. 2017, 14:36
Mihai Tudose: Am trimis demisia ministrului Apărării către Cotroceni. Marcel Ciolacu va asigura interimatul

Adevărul este că nu există nicio problemă la nicio structură a statului cu salariile. De unde a ieşit, cum a ieşit, cum a fost rostogolită, nu ştiu, mai ales că este vorba despre o structură de securitate a statului. Este incredibil acest tip de mesaj, înţeleg că este şi undeva pe siteul ministerului. Aşa ceva este de neacceptat”, a declarat Mihai Tudose la România TV.

Întrebat dacă el a fost cel care i-a cerut demisia ministrului Apărării, premierul a răspuns: „I-am spus că ar fi un gest de onoare”. 

Mihai Tudose a mai declarat că îi reproşează ministrului Apărării situaţia de acum:

Sunt bani pentru salarii, sunt bani pentru armată, 2% din buget la ministerul Apărării ţi noi toţi discutăm dacă avem sau nu bani de salarii pentru armată. Vi se pare că nu e nimic de reproşat? I-am acceptat demisia, am vorbit cu domnul preşedinte Dragnea, am vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi am trimis actele către Cotroceni cu propunere de interimat domnul vicepremier Marcel Ciolacu”, a mai spus Mihai Tudose. 

Nu ne jucăm cu aşa ceva. Trebuia să-mi spună de la 12, să ia nişte măsuri, să iasă public să spună„, a spus Mihai Tudose. 

În maxim 45 de zile vom avea un nou ministru al Apărării. Poate mai repede, poate într-o săptămână„, susţine premierul.

Sunt bani în toate ministerele. Sunt bani. Vom avea rectificare pozitivă într-o săptămână„, a dat asigurări Tudose.

De asemenea, ministrul Finaţelor Ionuţ Mişa a întărit spusele premirului Mihai Tudose. Acesta a subliniat faptul că nu există niciun risc de neplată a salariilor până la sfârşitul acestui an:

Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a declarat, luni, după o întâlnire cu prim-ministrul Mihai Tudose, la Guvern, pe tema salariilor militarilor, că şi-a lăsat demisia pe masa acestuia. Decizia de demisie a fost luată din cauza anunţului că angajaţii MApN nu-şi vor primi toate drepturile salariale la data de 15 septembrie.