Mihai Tudose: „Anisie e nevinovată, nu inţelege nimic. Dar pare că se încadrează în viziunea PNL despre cum să nenoroceşti o ţară”

Vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose, a publicat miercuri pe pagina sa de Facebook un mesaj adresat guvernului Orban, referitor la situaţia învăţământului românesc. Fostul prim ministru a adresat cinci întrebări punctuale executivului şi susţine că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, nu întelege nimic din ce se întâmplă.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 09:35
Mihai Tudose: „Anisie e nevinovată, nu inţelege nimic. Dar pare că se încadrează în viziunea PNL despre cum să nenoroceşti o ţară”

„Școala praf, banii pe fereastră?

De ce școala românească e într-o criză totală, deși Guvernul a dat amețitoarea sumă de 265 de milioane de euro, în numai 3 luni, pentru buna funcționare a învățământului în pandemie? Unde-s banii, unde-s tabletele școlare promise? Și la ce folosesc dezinfectanții și containerele sanitare, dacă elevii stau acasă?

5 întrebări punctuale, așadar, pentru a înțelege situația:

1. În august, Guvernul a alocat 100 de milioane de euro pentru achiziția a 500.000 de tablete pentru elevi. În octombrie, a suplimentat acest buget cu 50 de milioane de euro și a ridicat valoarea eligibilă a tabletelor de la 200 la 250 de euro.
De ce s-a făcut această majorare de preț oferit și câte tablete s-au cumpărat până acum cu aceste 150 de milioane de euro, din care 75% sunt fonduri europene?

La Brăila, Inspectoratul Şcolar ne asigură că vor ajunge 2400 de tablete până la finalul acestei luni. De ce, dacă tot erau bani alocaţi din august, dispozitivele se cumpără după trecerea şcolilor în online? Suntem, iarăşi, în scenariul „întâi tăiem, apoi măsurăm”, cum e cazul şi cu închiderea pieţelor…

2. Tot în august, Guvernul a mai alocat 50 de milioane de euro pentru achiziția de materiale de protecție sanitară – măști și dezinfectanți – pentru școli. Cât și cum s-a cheltuit din acești bani? Ce se întâmplă cu fondurile și materialele nefolosite, având în vedere trecerea școlii în online?

3. În ce stadiu se află cumpărarea și instalarea celor 5000 de containere sanitare mobile, cu toalete și chiuvete cu apă curentă pentru școli, pentru care în august Guvernul a dat 25 de milioane de euro?

4. Ce s-a întâmplat cu cele 10 milioane de euro alocate pentru dezinfectanți în universități, având în vedere că studenții învață online?

5. Generos pe datorie, Guvernul a aprobat 30 de milioane de euro pentru programul „Școala după școală”. Ce se întâmplă cu banii pentru voucherele de after school în contextul școlii online?

Răspunsurile cât mai precise ar fi utile ca să nu mai facem, dupa alegeri, o comisie parlamentară de anchetă a gestionării pandemiei. Așa cum au înființat, încă din iulie prietenii francezi ai premierului Ludovic Orban…
Știți, francezii ăia care au ,,inventat” ghilotina…..
P.S.
Nu dați vina pe Anisie.. e nevinovată!!!
Nu înțelege nimic din ce se întâmplă cu ea sau în jurul ei….
Dar pare că se integrează perfect în viziunea PNL despre cum să nenorocești o țară…..”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Citeşte şi: Mihai Tudose: „Un vot pentru PNL înseamnă sfârşitul vieţii, înseamnă moartea în chinuri”


loading...