Mihai Tudose îi critică pe europarlamentarii PNL și UDMR pentru că se opun salariului minim european

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose acuză PNL şi UDMR că se opun salariilor minime adecvate la nivel european. "Transformați România în republica bananieră demnă să pună pe tava investitorilor străini forță de muncă ieftină și resurse naturale neprelucrate!", acuză europarlametnarul.

04 iun. 2021, 14:38
Mihai Tudose îi critică pe europarlamentarii PNL și UDMR pentru că se opun salariului minim european

Mihai Tudose îi critică pe europarlamentarii PNL și UDMR pentru că se opun stabilirii salariului minim în țările UE la 60% din salariul median brut.

„PNL sacrifică un sfert din angajații români. E aberantă înverșunarea PNL (cu sprijinul UDMR) împotriva salariilor minime adecvate la nivel european. De fapt, chiar cu acest termen “adecvat” din titlul directivei propuse de Comisia Europeană se răfuiesc europarlamentarii celor două partidulețe. Amendamentele depuse de ei urmăresc aruncarea în aer a proiectului stabilirii salariului minim în țările UE la 60% din salariul median brut. Îi mai deranjează că gradul de adecvare propus de Comisia Europeană ar trebui să aibă la bază criterii naționale clare, între care puterea de cumpărare. Un salariu minim identic în UE e imposibil, dar standarde sociale minime comune sunt necesare pentru a stopa sărăcia și inegalitățile. Și, în cazul României, pentru a le asigura un trai decent românilor, la ei acasă”, scrie europarlamentarul PSD Mihai Tudose.

Citeşte şi: Mihai Tudose, un nou atac la adresa guvernului şi PNRR: „După guvernul Cîţu, potopul! Cine plăteşte în cazul ăsta?”

„Ce-i mână pe peneliști în lupta împotriva României care muncește? E vorba de ordinul primit de la Popularii Europeni, ce sunt atașați modelului germanic al contractelor colective de muncă, nu celui al salariului minim pe economie. Și mai e justificarea absurdă că majorarea salariului minim al celor circa 1,6 milioane de români care se zbat la limita subzistenței ar afecta competitivitatea economiei românești. Dacă vreți să rămâneți în logica de lohn, dați-i înainte cu demolarea brumei de stat social pe care PSD a reușit să o construiască! Transformați România în republica bananieră demnă să pună pe tava investitorilor străini forță de muncă ieftină și resurse naturale neprelucrate! Sponsorii PNL să prospere, chiar de-ar fi să îngroape Cîțu ce a mai rămas din țară! – asta-i direcția în care ne afundă guvernanții dedicați noii devize liberale: ”Pe noi înșine (să ne rezolvăm)”. Halal Liberal!”, acuză eurodeputatul PSD.

Citeşte şi: Mihai Tudose: „Ne-am uitat şi noi pe site-ul guvernului la PNRR. Sunt reforme prevăzute PÂNĂ în 2006. E luat cu copy paste”

Mihai Tudose precizează că România este țara din UE cu cea mai mare pondere a angajaților plătiți cu salariul minim și avem al treilea cel mai mic salariu minim din UE şi anunţă că „delegația PSD din Parlamentul European se va bate, în negocierile ce urmează, pentru a apăra drepturile românilor care muncesc cinstit, în fața agresiunii specialiștilor în atacuri speculative împotriva propriei monede naționale”.