Mihai Tudose, un nou atac la adresa guvernului şi PNRR: „După guvernul Cîţu, potopul! Cine plăteşte în cazul ăsta?”

Fostul premier PSD Mihai Tudose pune din nou în discuţie fezabilitatea PNRR-ului prezentat de premierul Florin Cîţu şi ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, despre care spune că are foarte mici şanse de reuşită.

02 iun. 2021, 18:50
Mihai Tudose, un nou atac la adresa guvernului şi PNRR: „După guvernul Cîţu, potopul! Cine plăteşte în cazul ăsta?”

Mihai Tudose a prezentat mai multe „scenarii” cu privire la implementarea PNRR, iar miercuri, după prezentarea documentului la Guvern, a publicat al patrulea astfel de scenariu, despre care spune că este şi cel mai probabil. Tudose scrie că toate prezentările lui Florin Cîţu se bazează pe o singură variantă, cea în care România reuşeşte absorbţia integrală a fondurilor alocate prin PNRR, şi se întreabă cine răspunde în cazul în care lucrurile nu vor merge conform planului.

„Scenariul 4: După Cîțu, potopul!

Guvernul a anunțat că lucrează cu trei scenarii în cazul PNRR. Mă tem că noi, ceilalți, victimele actualei proaste guvernări, trebuie să luăm în calcul un al patrulea scenariu. După toate indiciile de până acum – de la chinurile facerii planului de redresare și reziliență, la criticile Comisiei Europene – al patrulea scenariu riscă să fie cel mai probabil.

Celelalte trei, pe care se construiește propaganda lui Cîțu în cursa pentru șefia tot mai micului Partid Liberal, pornesc toate de la varianta absorbției integrale a subvențiilor europene și diferă în funcție de gradul de accesare a împrumuturilor (deloc, 33% sau 100%).

Mihai Tudose: „Dacă guvernul Cîţu nu reuşeşte să acceseze integral subvenţiile, dar va fi campion la împrumuturi?”

Și dacă Guvernul Cîțu nu reușește să acceseze integral subvențiile, în schimb va fi campion la ce se pricepe mai bine, adică la împrumuturi? Cine plătește în cazul ăsta? Dar pentru oalele sparte în numele reformelor la care s-au angajat, în privința pensiilor, angajaților din sistemul public și a companiilor de stat? Că așa ne-a prevenit Ghinea: ”Piesa de rezistenţă a programului sunt reformele”.

Ca să vezi, și noi care credeam că-s investițiile, așa cum v-ați lăudat de un an încoace, de când tot moșiți planul…

După guvernul Cîțu, potopul – ăsta-i cel mai realist scenariu de lucru!”, a scris Mihai Tudose pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Dan Barna, declaraţie şocantă. Osanale pentru un ministru care şi-a făcut datoria: „Ghinea a avut ficatul, energia şi calmul de a duce la final acest proiect”