Mihai Tudose: „Moare lumea pe capete şi bezmeticii freacă rapoarte!”

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose vine cu noi critici la adresa Guvernului, de data aceasta pe tema campaniei de vaccinare.

22 mart. 2021, 15:58
Mihai Tudose: „Moare lumea pe capete şi bezmeticii freacă rapoarte!”

Mihai Tudose acuză faptul că au fost trimise mii de doze de vaccin în zone depopulate din ţară, în timp ce oamenii din aglomerările urbane sunt nevoiţi să se deplaseze sute de kilometri pentru vaccin. „Şi asta în vremuri în care prima recomandare e să se reducă la maximum mobilitatea oamenilor”, spune eurodeputatul.

Fostul premier Mihai Tudose nu este de acord cu modul în care a ales actuala guvernare să gestioneze campania de vaccinare, mai precis modul în care au fost deschise unele centre de vaccinare. Tudose subliniază faptul că centrele de vaccinare din localităţile mici ajung să fie folosite pentru vaccin tot de populaţia din oraşele mari sau din Capitală, adepte ale turismului de vaccinare.

„Guvernarea anapoda Chiar tot ce face Guvernul ăsta trebuie să fie pe dos – asta când, într-un sfârşit, mişcă ceva? De ce trebuie ca mii de români să meargă, în pandemie, sute de kilometri pentru a-şi face vaccinul anti-Covid? De ce au fost făcute stocuri de vaccin la mama dracului? Zone depopulate, sate cu o mână de locuitori s-au pomenit cu mii de doze, spre care se deplasează lume disperată din aglomerările urbane. Cum e cazul celor 2000 de bucureşteni nevoiţi să se programeze la Feteşti. Şi asta în vremuri în care prima recomandare e să se reducă la maximum mobilitatea oamenilor.   Atât s-au priceput geniile pustii în frunte cu ministrul dezertor, Vlad Voiculescu, zis Deleagă-Tot… Hai acum cu trompeta, Rareş Bogdan, zi-ne că aşa e bine, să se dezmorţească poporu’, să parcurgă suprafeţe cât mai mari pentru un vaccin, ca dinozaurii pe cale de dispariţie în căutare de hrană. La o adică, de ce să duci vaccinul la om, când poţi să duci omul la vaccin?…E simptomatic pentru guvernarea asta, care pune carul înaintea boilor…”, a scris Mihai Tudose, luni, pe Facebook.  

Mihai Tudose îl face praf pe premierul Cîţu: Un chelner de bacșișuri mici. E duhul rău din lampă!
Europarlamentarul critică şi decizia premierului de a-i cere lui Vlad Voiculescu să prezinte măsurile luate pentru a limita evoluţia pandemiei, în timp ce, spune Tudose, putea să suplimenteze paturile la ATI.

„Aşteptăm cu interes raportul lui Deleagă-Tot despre măsurile pentru valul trei. I-a dat Cîţu termen săptămâna asta. Că şi ăsta atât s-a priceput să-i ceară: nu să suplimenteze locurile la ATI, nu să intensifice vaccinarea şi testarea, nu să mute stocurile de la Cuca Măcăii în oraşe, nu să facă secţii Covid în fiecare spital, în locul sistemului prea rigid cu spitale Covid şi non-Covid, sistem care va crăpa când vom fi pe creasta valului trei – nu măsurile astea i le-a cerut premierul aşa-zisului ministru, ci, ţineţi-vă bine, un raport… Moare lumea pe capete şi bezmeticii freacă rapoarte!…” a mai spus Mihai Tudose.

Mihai Tudose îl desfiinţează pe Orban: „El nu poate fără jucării. El vrea să fie şef la parlament, la ONU, dacă nu, se întoarce la guvern”


loading...