Mihai Tudose nu crede în șansele lui Mircea Geoană de a deveni noul președinte al României: „Dacă pomeniți în lumea reală de funcția lui în NATO se oprește câinele din lătrat”

Mihai Tudose, europarlamentar PSD, e de părere că Mircea Geoană nu are șanse să devină noul președinte al României, chiar dacă în momentul de față are o funcție foarte importantă la nivel internațional, de secretar general adjunct al NATO.

18 oct. 2023, 15:27
Mihai Tudose nu crede în șansele lui Mircea Geoană de a deveni noul președinte al României: „Dacă pomeniți în lumea reală de funcția lui în NATO se oprește câinele din lătrat”

Mihai Tudose spune că Marcel Ciolacu, liderul PSD, ar trebui să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

„Când stai prea mult foarte sus, nu prea mai înţelegi ce e pe la noi pe jos”, a declarat Mihai Tudose pentru News.ro.

Citește și Alexandru Rafila și-a luat gândul de la prezidențiale. Pe cine ar susține PSD la viitoarele alegeri pentru Cotroceni

Întrebat direct dacă îi dă vreo șansă lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din 2024, Mircea Geoană a spus că „sincer, nu”.

„Dacă vă duceţi în lumea reală şi pomeniţi de secretarul general adjunct al NATO se opreşte câinele din lătrat. Nu le pasă! Când stai prea mult foarte sus, nu prea mai înţelegi ce e pe la noi pe jos. Este un om redutabil, cu experienţă, cu poziţie, cu tot ce doriţi, dar nu cred”.

Mihai Tudose a mai spus că „logica firească” ar fi ca preşedintele PSD să devină şi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 2024.

„Candidatul va fi desemnat de către partid, nu e musai să fie preşedintele PSD. Logica normală aşa ar fi: preşedintele partidului e cel mai bun produs al partidului. Dacă asta va fi decizia partidului, el va fi. Dar să-şi dorească şi el”, a explicat fostul premier.

Tudose a dezvăluit, întrebat dacă vorbește cu premierul Ciolacu despre prezidențiale, că acest lucru se întâmplă „zilnic, nu, dar o dată pe săptămână, da”.

Citește și Laura Codruţa Kovesi, candidat-surpriză la prezidenţiale în 2024. „Sunt foarte mulţi care o măsoară în sondajele de opinie şi nu stă rău!”

Sondaj INSCOP: Mircea Geoană pe primul loc, urmat de Marcel Ciolacu şi George Simion

Totuși, ultimul sondaj privind alegerile prezidențiale îl indică pe Mircea Geoană pe primul loc, din postura de candidat independent, având aproximativ un sfert din intenţiile de vot. E urmat de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Şoşoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor.

Sondajul, care indică faptul că 57,2% dintre cei chestionaţi declară că în mod sigur vor merge la vot, include şi întrebări referitoare la variante pentru turul al doilea al scrutinului prezidenţial, liderul AUR George Simion fiind învins într-un scrutin în care contracandidaţi ar fi Mircea Geoană, Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă. O altă variantă este cea a unui tur doi cu Emil Boc, care l-ar învinge la un scor strâns pe Marcel Ciolacu, dar ar fi depăşit clar într-o cursă cu Mircea Geoană.