Mihai Tudose nu dă „nicio șansă” unui posibil guvern Cioloș: „Toate partidele s-au exprimat ca nu susțin această propunere”

Mihai Tudose a declarat în cadrul unei intervenții la România TV că Dacian Cioloș nu va putea forma un guvern deoarece nu a adunat voturi din partea parlamentarilor.

11 oct. 2021, 22:24
Mihai Tudose nu dă „nicio șansă” unui posibil guvern Cioloș: „Toate partidele s-au exprimat ca nu susțin această propunere”

Mihai Tudose, lider PSD

, a afirmat că liberalii nu îl vor vota pe Dacian Cioloș, motiv pentru care ministrul desemnat nu va putea forma un guvern.

Membrul PSD a subliniat că nu dă nicio șansă unei posibile guvernări Cioloș.

„Deocamdată toate partidele s-au exprimat ca nu susțin această propunere cu excepția USR-ului, iar mâine ar trebui să depună mandatul. Dacă toate partidele din Parlament au spus că „nu”.
PSD a venit cu mandatul „Noi vrem cu anticipate”.
Daca fosta alianță nu se mai poate reface. E clar ca PNL nu mai vrea USR. Planul nostru a fost să înlăturăm acest gvern care a adus țara-n haos.
Eu nu dau nicio șansă.”, a declarat Mihai Tudose.

Mihai Tudose a declarat că o Românie cu Dacian Cioloș la putere s-ar cufunda și mai mult într-o situație de criză.
„Eu cred ca va fi un dezastru. Așa cred pentru ca a mai fost odată un an de zile. Eu va spun că nu va fi, așa simt eu.”, susține Mihai Tudose.

Mihai Tudose, despre nominalizarea ca premier a lui Dacian Cioloş: „Nu se va ajunge cu circul până în Parlament. Îşi va depune mandatul înainte”

Mihai Tudose consideră că Dacian Cioloş nu va reuşi să adune majoritatea care să-l instaleze la Palatul Victoria

. „Va începe negocierile şi când va auzi Nu! Nu! Nu!, va renunţa. Cred că îşi va depune mandatul, nu se va ajunge cu circul până în Parlament, cu audieri în Comisii şi vot în plen”, a spus fostul premier.

Întrebat care au fost raţiunile pentru care Klaus Iohannis a făcut o astfel de propunere şi dacă şeful statului anticipează respingerea la vot a lui Dacian Cioloş, Mihai Tudose a răspuns: „Nu ştiu dacă a fost asta… PNL n-a mers la Cotroceni cu o propunere de premier, PSD a venit cu ideea de alegeri anticipate şi a venir al treilea partid, USR, cu o idee de premier. „Luaţi-o şi jucaţi-o”, le-a zis Iohannis. Eu cred că preşedintele trebuie să revină la o discţie serioasă”.

Colegii din PSD ai lui Mihai Tudose au declarat imediat după nominalizarea făcută de Klaus Iohannis că nu vor susţine formarea unui guvern Cioloş. „Moţiunea a fost şi împotriva miniştrilor USR. Aceasta este o propunere neserioasă, care contrazice toate deciziile preşedintelui din acest an.. Ne-a spus anul trecut că nu desemneaza un premier din rândurile PSD pentru că nu există o majoritate, iar acum face o desemnare din rândul coaliţiei pierzatorilor.

Este o propunere neserioasă. Cioloş a mai fost premier o dată şi a fost un dezastru. Această propunere este o glumă”, a afirmat liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis.