Mihail Neamţu, DEZAMĂGIT de Băsescu: Despărţirea de Daniel Morar ni s-a părut regretabilă

Preşedintele Noua Republică, Mihail Neamţu, a declarat, marţi, că are mari îndoieli că preşedintele Traian Băsescu va reuşi să convingă cu Mişcarea Populară, în condiţiile în care aceasta se lansează "cu foşti lideri ai UNPR şi PSD". Pe de altă parte, Neamţu s-a declarat dezamăgit că şeful statului s-a "despărţit" de Daniel Morar.

RomaniaTV.net
09 apr. 2013, 13:21
Mihail Neamţu, DEZAMĂGIT de Băsescu: Despărţirea de Daniel Morar ni s-a părut regretabilă

Mihail Neamţu a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că „despărţirea lui Traian Băsescu de PDL este urmată de un nou proiect, Mişcarea Populară”.

„Dacă Traian Băsescu, şeful statului român, crede că, în calitate de preşedinte al României, poate să faciliteze obţinerea de sedii pentru Mişcarea Populară, dacă domnia sa crede că, în calitate de şef al statului, poate redescoperi cetăţenia activă, dacă crede că poate să lanseze o mişcare populară cu foşti lideri ai UNPR şi PSD, avem mari îndoieli că va reuşi să convingă”, a afirmat el.

Neamţu a spus că regretă „intervenţiile vehemente” ale şefului statului în favoarea unei „persoane politice controversate din PDL, cum este Elena Udrea”.

Respectăm contribuţia lui Traian Băsescu la statul de drept, orientarea sa pro-atlantică, viziunea sa deschisă faţă de Republica Moldova, respectăm contribuţia domniei sale la o justiţie independentă. Suntem dezamăgiţi de opţiunile domniei sale în ceea ce priveşte subiectul Daniel Morar, despărţirea de Daniel Morar ni s-a părut regretabilă. Regretăm, de asemenea, intervenţiile vehemente în favoarea unei persoane politice controversate din PDL, cum este Elena Udrea. Mi se pare că un preşedinte echidistant nu trebuia să intervină brutal în viaţa internă a unui partid„, a spus Neamţu.