Mihail şi Gavril 2022. Postul şi o lumânare aprinsă pe parcursul întregii zile fac minuni cu cei bolnavi trupeşte şi sufleteşte. 5 ani de ghinion pentru cei care nu vor respecta cea mai importantă regulă a sărbătorii

Anual, pe 8 noiembrie, credincioşii îi prăznuiesc pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril. Peste 1,3 milioane de români poartă numele sau derivate ale Sfinților Mihail și Gavril.

07 nov. 2022, 15:00
Mihail şi Gavril 2022. Postul şi o lumânare aprinsă pe parcursul întregii zile fac minuni cu cei bolnavi trupeşte şi sufleteşte. 5 ani de ghinion pentru cei care nu vor respecta cea mai importantă regulă a sărbătorii

Mihail şi Gavril 2022. Sărbătoarea Sfinților Mihail și Gavril este un moment de reculegere și pomenire a celor plecați din această lume, mai cu seamă deoarece cei doi sfinţi sunt considerați conducătorii cetelor de îngeri și călăuzele sufletelor spre Rai.

Mihail şi Gavril 2022. În ce probleme te ajută cei doi sfinţi Arhangheli

În tradiția creștină, Arhanghelul Mihail este conducătorul oștilor îngerești. El poartă cheile raiului și luptă necontenit împotriva diavolului. Se spune despre acesta că apare la căpătâiul bolnavului dacă acestuia îi este sortit să moară, sau la picioarele lui dacă acestuia îi este sortit să mai trăiască.

Arhanghelul Gavril este considerat aducătorul veştilor bune, căci el este cel care i-a vestit Fecioarei Maria că îl va naște pe Iisus Hristos.

Citeste si Sf Mihail şi Gavril 2022. Tradiţii şi superstiţii. Ce se întâmplă în ceasul morţii cu oamenii care, de-a lungul vieţii, nu au respectat sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli

Sfinții Mihail și Gavril au grijă atât de cei morți, cât și de cei vii, fiind păzitorii oamenilor din clipa în care s-au născut și până la moarte. Se spune că aceștia se roagă la Dumnezeu mereu pentru sănătatea oamenilor. Arhanghelii sunt patroni ai casei, ard păcatele izvorâte din patimile și slăbiciunile omenești și îi ajută pe cei care țin posturile creștinești să își purifice conștiința.

Mihail şi Gavril 2022. Ce este interzis să faci în această zi

În această zi de mare sărbătoare, creştinii nu trebuie să facă anumite activităţi în semn de respect pentru cei doi sfinţi. Aşadar, dacă vrei să-ți meargă bine, nu face treabă în gospodărie, nu te certa cu nimeni şi evită bârfele.

Nu face treabă în gospodărie

De Sfinţii Mihail şi Gavril, creştinii nu trebuie să desfăşoare niciun fel de activitate în gospodărie, ci să îşi dedice ziua rugăciunii. Nu e voie să speli, să calci, să coşi. Potrivit tradiției populare, se spune că dacă lucrezi în ziua Sfinților Mihail și Gavril, vei muri în chinuri.

Nu te certa cu nimeni

De Sfinții Mihail și Gavril nu este bine să te cerți cu cineva sau să te superi pe cei apropiați. De asemenea, dacă ești certat cu cineva, în această zi este bine să cauţi să te împaci cu acea persoană. Se spune că cei care se vor certa în ziua Sfinților Mihail și Gavril vor fi urmăriți de ghinion.

Evită bârfele, mânia și răzvrătirea

În această zi sfântă, este bine să încerci să te înţelegi bine cu toată lumea din jurul tău. Evită bârfele, mânia și răzvrătirea. Se crede că cei care vor bârfi, se vor mânia sau răzvrăti vor fi urmăriți de ghinion timp de 5 ani.

Citeste si Calendar ortodox noiembrie 2022. Sărbători religioase în noiembrie 2022. Ziua în care este bine să aprinzi lumânările la celălalt capăt

În această zi, se aprind lumânări, atât pentru cei vii, cât și pentru cei trecuți la cele veșnice. Se spune că lumânările pe care le aprinzi în această zi sfântă vor constitui lumina în viața de apoi. Astfel, în ziua Sfinților Mihail și Gavril, este bine ca toată lumea să aibă în casă o lumânare aprinsă. De asemenea, cei care vor posti cu ocazia acestei sărbători vor fi feriți de boli și necazuri.