Mihail Vlasov poate fi eliberat din Penitenciarul Vaslui. Decizia nu este definitivă

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au decis, miercuri, că Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ a României, poate părăsi Penitenciarul Vaslui, unde ispăşeşte pedeapsa de 5 ani şi 8 luni de închisoare. Decizia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi atacată la Tribunalul Vaslui.

20 sept. 2017, 17:43
Mihail Vlasov poate fi eliberat din Penitenciarul Vaslui. Decizia nu este definitivă

Mihail Vlasov a solicitat, în 18 august, Judecătoriei Vaslui, prin Administraţia Penitenciarului, eliberarea condiţionată. După ce a dosarul a fost evaluat de comisia instituţiei, magistraţii vasluieni au admis cererea fostului preşedinte al Camerei de Comerţ a României.

„Admite propunerea Comisiei de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui privind liberarea condiţionată a persoanei condamnate Vlasov Mihail. În temeiul art.587 alin.1 Cod procedură penală, dispune liberarea condiţionată a condamnatului Vlasov Mihail, anterior executării integrale a pedepsei de 5 ani şi 8 luni închisoare”, se arată în pronunţarea magistraţilor Judecătoriei Vaslui.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Tribunalul Vaslui în termen de trei zile. 

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ a României, Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pe 18 iunie 2015 de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-un dosar de trafic de influenţă. Mihail Vlasov a fost prins în flagrant delict, în luna martie 2014, în timp ce primea 200.000 de euro de la un om de afaceri. În schimbul acestor bani, Vlasov i-ar fi promis omului de afaceri că-şi va folosi influenţa pentru a-i determina pe arbitrii de la Curtea de Arbitraj Comercial International să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă acestuia.

Mihail Vlasov a fost condamnat şi într-un al doilea dosar, la 2 ani de închisoare în noiembrie 2016, după ce a fost acuzat de procurii DNA că, în 26 februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), i-a cerut unui deputat „să îi susţină interesele”, prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului”.

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis, în 31 marie 2017, contopierea celor două pedepse, Vlasov având în total de executat 5 ani şi 8 luni.