Mihăiţă are nevoie de ajutorul nostru ca să trăiască. Apelul disperat al mamei sale, cadru medical din prima linie: Vă rog, ajutaţi-mi copilul

Mihăiţă, un copil superb de numai trei ani, are nevoie de ajutorul nostru ca să trăiască. Acesta a fost diagnosticat cu o boală cumplită, care îl macină în fiecare zi.

30 apr. 2021, 11:23
Mihăiţă are nevoie de ajutorul nostru ca să trăiască. Apelul disperat al mamei sale, cadru medical din prima linie: Vă rog, ajutaţi-mi copilul
Mihăiţă are nevoie de ajutorul nostru ca să trăiască. Apelul disperat al mamei sale, cadru medical din prima linie: Vă rog, ajutaţi-mi copilul

Mihăiţă a fost diagnosticat cu Amiotrofie spinală de tip II. Copiii cu acest diagnostic nu ajung până la majorat, fiind atacați de boală ei pur și simplu se sting.

Mihăiţă are nevoie de ajutorul nostru ca să trăiască. Apelul disperat al mamei sale

Citeşte şi Povestea tragică a unei mame care nu a apucat să-și țină niciodată copilul în brațe. COVID a despărțit-o de cel mic la doar câteva zile după naștere

Natalia, mama băieţelului blond cu ochi albaştri, este asistent medical şi se află în prima linie în lupta cu coronavirusului. Femeia povesteşte că viaţa i s-a schimbat radical după ce fiul său a fost confirmat cu o boală cumplită, care îl macină uşor.

Începând cu luna septembrie 2020, Mihăiţă primește siropul tester Risdiplam şi a primit confirmarea că este compatibil pentru Zolgensma. Lupta lui contra cronometru a început.

„Căsătoria cu Andrei mi-a adus multă fericire și împlinire ca femeie, dar și un carusel de emoții fel de fel de variate. Ca în orice relație, au fost suișuri și coborâșuri dar cel mai frumos cadou de la viață sunt cei doi copii minunați ai noștri: Leonid și Mihăiță, cel mai dorit cadou la care visam ambii atât de mult…

Leonid are 5 anișori și Mihail are doar 3 ani. Pe Mihail l-am adus pe lume prematur dar fără complicații severe, se dezvolta în mod normal. A început devreme să vorbească, îi plăcea mult să cânte, pentru mine e cea mai dulce voce din lume!

Totul părea bine până când a venit vremea să meargă. A făcut primii pași după care s-a întâmplat ceva ce avea să prevestească durerea și disperarea în care a fost aruncată întreaga familie: puiul meu cădea brusc din picioare. Cădea ca secerat, nu cum eram obișnuită de la Leonid, cum cade normal un copil care abia învață să meargă; ridicându-l în picioare de fiecare dată începea să plângă, era strigătul lui de durere și totuși eu încercam să înțeleg ce îl deranjează. Am observat că a început să mănânce și să respire mai dificil, atunci m-am alarmat foarte tare.

Investigațiile din Republica Moldova, Rusia și România au stabilit același diagnostic groaznic – Amiotrofie spinală de tip II.

Copiii cu acest diagnostic nu ajung până la majorat, fiind atacați de boală ei pur și simplu se sting.

În Moldova sunt înregistrate doar 3 cazuri, dintre care un copil a decedat recent, aducând o mare durere familiei dar și comunității SMA, pentru că odată intrat în această familie mare, drama fiecarei familii devine o dramă personală.

Terapia genică “Zolgensma”, care ne poate salva copilul se administrează doar în străinătate, prețul unei fiole având suma cosmică de 2.125.000 $ pentru care noi vom face tot posibilul și chiar imposibilul pentru a o strânge și a nu ne pierde copilul, ei sunt toată averea și mângâierea noastră.

Vă rog din tot sufletul, ajutați-mi copilul să trăiască! Viața micuțului meu, deși e la început de drum, e în mâinile oamenilor cu suflet, care vor citi acest mesaj. Orice sumă, oricât de mică, e șansa noastră să ne salvăm copilașul”, este mesajul disperat transmis de mama băieţelului.

Cei care vor să îl ajute pe Mihăiţă să trăiască o pot face prin înregistrarea unei donații AICI .

De asemenea, donaţii se pot face şi în conturile de mai jos:

Depunere/transfer bancar:

ASOCIAȚIA ÎNVINGEM SMA
RON: RO40BTRLRONCRT0566150301
EURO: RO87BTRLEURCRT0566150301
USD: RO91BTRLUSDCRT0566150301
GBP: RO45BTRLGBPCRT0566150301
Banca Transilvania, Agenția Titan
Cod SWIFT: BRTLRO22

Citeşte şi Povestea impresionantă a lui Albert Bourla, CEO-ul Pfizer. Familia lui a fost deportată în lagărul de la Birkenau