Mihnea Blidariu, Luna Amară: Tragedia din Colectiv a subliniat disfuncţionalităţile din sănătate, prostia şi neomenia

La un an de la tragedia din Club Colectiv, Mihnea Blidariu de la Luna Amară apreciază că lumea rock încă mai suferă după cei care şi-au pierdut viaţa în incendiu. 

20 oct. 2016, 07:05
Mihnea Blidariu, Luna Amară: Tragedia din Colectiv a subliniat disfuncţionalităţile din sănătate, prostia şi neomenia

„Din punct de vedere al underground-ului, a fost-şi este-foarte trist, au dispărut muzicieni valoroşi, sunetişti, fotografi, simpli spectatori, oameni care-laolaltă-ajutau că mişcarea asta rock, atât cât e ea, să funcţioneze cât de cât. Din punct de vedere social, tragedia de la Colectiv nu a făcut decât să sublinieze disfuncţionalitatea sistemului de sănătate, prostia şi neomenia multor „crestini” şi „romani verzi”, încapacitatea sistemului de justiţie de a identifică vinovaţii, imunitatea administraţiei locale în asemenea cazuri, pe scurt: roşu, galben şi dezastru. Nişte politicieni au pierdut nişte funcţii-asta nu poate fi o consolare pentru nici un părinte care şi-a pierdut copilul acolo… Personal, nu prea discut în public despre cei pe care-i cunoşteam şi nu mai sunt, nici despre ce am simţit, ce simţ…am încercat să ajutăm cum am putut, sper s-o mai facem şi sper că supravieţuitorii să aibă o şansa reală la o viaţă cât de cât decentă”, a declarat Mihnea Blidariu de la Luna Amară într-un interviu acordat Mediafax. 

Luna Amară a scos albumul „Aproape”. Acesta se va lansa printr-un concert la Bucureşti sâmbătă, 22 octombrie, la Clubul Ţăranului, iar formaţia va avea alături pe scenă cvartetul de coarde Light Quartet.

CITEŞTE ŞI Monument în memoria victimelor din Colectiv, amplasat în Piaţa Bucur la un an de la producerea tragediei

La aproape un an de la tragedia din Club Colectiv, în urma căreia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 200 au fost rănite, amintirea victimelor a rămas încă vie în sufletele rudelor, prietenilor şi altor cunoscuţi. Pe 30 octombrie 2016, în Piaţa Bucur urmează să fie inaugurat un monument în memoria victimelor din Colectiv, monument pe care vor fi gravate numele tuturor celor care au murit acolo. Detalii, aici.